Skip to content

Melyek a száraz kutyatáp előnyei a nedves eledellel szemben?

A bőséges kutyatáp kínálat nem könnyíti meg a gazdik életét, de úgy véljük, hogy ez inkább előny, mint hátrány, hiszen sokkal jobb, ha megannyi lehetőség áll rendelkezésünkre, mintha korlátozottabb palettából kellene kiválasztani a legjobbat. 

Kétségtelen, hogy mindegyik eledeltípusnak megvan a maga előnye, de alábbi cikkünkben a száraz kutyatápokról írunk, kitérünk arra, hogy milyen lelőhelyről érdemes vásárolni, és arra is, hogy miként célszerű választani a Grandopet.hu kínálatából.

Megbízható webáruházból vásároljunk

A minőségi kutyatáp beszerzése kapcsán rengeteg kérdés felmerülhet a gazdik körében, többek között az is, honnan érdemes vásárolni. Mindig megbízható lelőhelyet válasszunk, mint például amilyen a Grandopet.hu webáruház is. Itt ugyanis bőséges választékból szemezgethetünk, a különféle kategóriák pedig a segítségünkre lehetnek, ha célirányosan, gyorsan szeretnénk kosárba tenni az ideális terméket. 

A száraz eledelek egyértelmű előnye, hogy nagyobb kiszerelésben kaphatóak, hosszabb ideig eltarthatók, vagyis nem kell attól tartani, hogy a felbontás után hamar megromlanának. Gazdaságosabb megoldást jelent, ugyanakkor egyszerűbben is kezelhető a száraztáp, hiszen már az adagolás terén is könnyebbség, hogy nem probléma, ha kiborul, vagy a tálka mellé esik egy-egy szem. 

Természetesen a nedves eledelek is tartogatnak előnyöket, leginkább a nedvességtartalmuk okán, és persze az általuk kínált zamatosabb ízvilágnak köszönhetően. Azonban, ha egy olyan alternatívát keresünk, amely hosszú ideig elegendő, már kis mennyiségben adagolva is fedezi kedvencünk tápanyag- és vitaminszükségletét, egy teljes értékű száraz kutyatáppal nem lőhetünk mellé.

Hogyan válasszunk kutyaeledelt?

Elsőként kutyánk testméretét, életkorát, aktivitási szintjét érdemes figyelembe venni. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy léteznek speciális fajtatápok is. Azonban ezek mellett legalább ennyire fontos kedvencünk egészségi állapota is, ha tehát allergiás bizonyos összetevőkre, vagy netán érzékenyebb a gyomra, célszerű hipoallergén tápot választani. 

Mindig gondolnunk kell az egyedi esetekre is, így ha bundás barátunk valamilyen egyéb egészségügyi rendellenességgel, betegséggel küzd, vagy épp a lábadozás szakaszában van, kérjük ki állatorvosunk segítségét, és a tanácsa alapján szerezzük be a számára legoptimálisabb eledelt.

Amiért a gazdik többsége száraztápot választ

Költséghatékony, gazdaságos opció, akár 1-2 hónapig elegendő lehet. Nagyobb kiszerelésű, jobban eltartható, egyszerűbb az adagolása, a nyári melegben sem okoz gondot a tárolása. Bőséges a választék száraztápokból, elérhető például hipoallergén, gabonamentes, kifejezetten ivartalanított kedvenceknek való, valamint fajtatápok is. 

A teljes értékű kutyatáppal fedezhető állatunk tápanyagszükséglete, ugyanakkor olykor meglephetjük nedves finomságokkal és jutalomfalatokkal is.

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw