Skip to content

MASTODON – Dupla albumnyi új dallal kezdődik hamarosan a stúdiózás

Azt mondja a Mastodon basszer/énekese, Troy Sanders, hogy már készülnek egy új album felvételeire. A 2017-es Emperor Of Sand lemez utódjával kapcsolatban a Let There Be Talk podcastnek nyilatkozott:

Pár éve megvettünk egy épületet, az Ember City-t, Atlanta nyugati részén. Van ott 17 próbaterem a helyi zenekaroknak, a pincében pedig egy stúdió, egy profi stúdió, a West End Sound. Ott demóztuk fel az új témákat, és abban reménykedünk, hogy most már bármelyik héten nekiláthatunk a tényleges lemezfelvételnek. Tele vagyunk új anyaggal. Az egész évben ezeken dolgoztunk, szóval, készen állok az igazi felvételekre és arra is, hogy a jövő év elején kiadjuk az új albumot…

www.facebook.com/mastodon
A producerrel kapcsolatban:


„Még semmi sem biztos. Jelenleg így állunk. Ahogy említettem, lassacskán rakosgattuk össze a dolgainkat, egészen november óta, azaz nagyjából kilenc hónapja. Ha ezt terhességnek tekintjük, akkor jöhet a baba… Most ötleteket hajigálunk, aztán meglátjuk, ki lesz hajlandó Atlantába jönni, hiszen itt adott a stúdió. Olyan emberre van szükségünk, aki hajlandó ide utazni, hogy segítsen nekünk. Most éppen ezzel kapcsolatban folynak az egyeztetések, ami izgalmas számomra.”

Tudod, van ez a ‘demoitis’ betegség… Amikor már annyit hallgattad a demókat, hogy kezdesz elmenni az erdőbe. ‘Ez most vajon jó így egyáltalán?’ Nem tudom. Noha még minden friss, azért szükség van az igazi felvételre. Nem akarod, hogy a dolgok túlságosan hosszúra nyúljanak, mert akkor jöhet a punnyadás. Szóval most igazán fontos számunkra, hogy minden friss maradjon és hogy haladjunk előre.”


Az új dalok mennyiségével kapcsolatban:

„Soha ennyi új dalunk nem volt még, felette vagyunk a húsznak is, ami egy nagyszerű… nem akarom azt mondani, hogy ‘probléma’. Nagy feladat a szortírozás, annak eldöntése, hogy mire is akarunk fókuszálni. Ugyanakkor az is igaz, hogy sosem dolgoztunk olyan témán, ami ne tetszene mindenkinek. Reménykedem abban, hogy két albumnyi anyagunk van. Nem azt mondom, hogy dupla lemez lesz, de annak örülök, hogy képesek voltunk ilyen produktívak lenni az egész év folyamán.

Szerintem jó is lenne ennyi anyaggal nekilátni a munkának, mert a füleink és a szemeink számára ezek nem üresjáratok, töltelékek. Ez mind olyan cucc, amin dolgoztunk, amit igazán bírunk. Hogy aztán mi lesz ebből, mondjuk egy album, aztán egy éven belül egy EP is, ki tudja? Ezt majd zenekari szinten döntjük el. De az biztos, hogy minél több új anyag van, annál jobb.”

Pár hete egy eddig kiadatlan Mastodon dalt mutathattunk be, nemrég pedig egy friss dal érkezett, a Rufus Lives, amely az új Bill & Ted film soundtrackjén jelent meg.

Brann Dailor dobos a Rufus Lives-ről: „Nem is olyan régen lehetett, talán hat hónapja… Átmentem Billhez (Bill Kelliher gitáros), és volt bennem egy nagy adag kávé, szóval, pörögtem rendesen. Elkezdett gitározni, aztán még délelőtt 10 sem volt, és már össze is állt ez a gyors, őrült cucc. Elég jónak is tűnt. Ezzel indult a folyamat. Elég gyorsan el is készültünk a dallal, majd amikor jött ez a Bill & Ted felkérés, egy adott jelenethez kerestek egy nagyon odapasszoló zenét. Át is küldték a jelenetet és oda valami party rock’n’roll kellett. Küldtünk pár témát, de azokat kicsit doomosnak találták. Tőlünk a doomos cseppet sem szokatlan…

‘Valami bulis kéne, ez nem egy temetés!’ (nevet) ‘Okés, bocsesz…’ Mi az ilyen Black Sabbath-szerű félelmetes hangokat bírjuk, az a világunk.

De azt hiszem, sikerült megőriznünk a zenei személyiségünket, és mégis leszállítani egy bulis, rockos nótát. Olyan ez, tudod, hogy ‘egy bulin vagy, kint az erdőben, mindenki partyzik, és mi megy a magnóban?’ Egy ilyen dalt kellett írnunk, és meg is próbálkoztunk vele. Aztán a szövegírásnál alapul vettük, hogy Bill és Ted mibe is csöppent. Én is éneklek a dalban, ahogy Troy is.”MASTODON – Rufus Lives
(a 2020-as Bill & Ted Face The Music: The Original Motion Picture Soundtrack albumról)A Mastodon egy új válogatással jelentkezik szeptember 11-én. A Medium Rarities című lemezre az évek során itt-ott elpotyogtatott ritkább felvételeik kerülnek fel, olyanok például, mint a Metallica Orion dalának feldolgozása, az Adult Swim Singles sorozatban kiadott Atlanta…

A 16 tételes lemez első előzetese az eddig kiadatlan Fallen Torches dallal, amelyben Scott Kelly is szerepel a Neurosisból. Ezt a súlyos, durva nótát még 2018-ban rögzítették, és eredetileg 2019-ben szerették volna kihozni.

Brann Dailor dobos a készülő új albumról: „Minden lesz rajta. Nagy-nagy és súlyos riffek, mostanában ebben utazom. Aztán lesznek gitár-tornák Brent Hinds-tól, amelyeknél nehezebb dolgokkal nem igen találkoztam még, nem is beszélve arról, hogy dobtémákat kellett kidolgoznom hozzájuk. Szóval, ilyen szuper-progos cuccok is jöttek tőle, és van köztük jó pár nagyon kellemes pillanat. De vannak igazi rock-cuccok is az újak között. Néhány súlyos, gyors téma, de egy jó csomó amolyan doomos az új dolgok közül. De hát itt tartunk…”


MASTODON – Fallen Torches (a 2020-as Medium Rarities albumhoz)

MASTODON – Medium Rarities
(09/11 – Reprise)

01. Fallen Torches
02. A Commotion (Feist)
03. Asleep In The Deep (instrumentális)
04. Capillarian Crest (live)
05. A Spoonful Weighs A Ton (The Flaming Lips)
06. Toe To Toes (instrumentális)
07. Circle Of Cysquatch (live)
08. Atlanta (feat. Gibby Haynes)
09. Jaguar God (instrumentális)
10. Cut You Up With A Linoleum Knife
11. Blood & Thunder
12. White Walker
13. Halloween (instrumentális)
14. Crystal Skull (live)
15. Orion (Metallica)
16. Iron Tusk (live)KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw