Skip to content

MARILYN MANSON – „Szerintem egy csomó ember egy country lemezre számít”

Marilyn Manson új stúdióalbuma szeptember 11-én lát majd napvilágot We Are Chaos címmel, és hamarosan egy újabb előzetes dal is várható a klipes címadó szám után.

A 2017-es Heaven Upside Down lemez folytatása a Grammy-díjas country-rockerrel, Shooter Jennings-szel készült, Manson pedig az alábbiakat mondta a lemezről egy friss interjúban, amit a Youth Code frontlánya, Sara Taylor készített vele a Revolver számára.


„…Egészen késői órákban dolgoztunk. Rendszerint este 10 felé kezdtük a stúdiózást… Shooter szerint hajnali három felé tudom a csúcsteljesítményt hozni az éneklés terén. Talán azért, mert akkor jön ki a maximális ráspolyosság a hangomból, de a kreatív folyamat is cirkulál addigra, mert egy csomó időn át csak beszélünk az aktuális dalokról, hogy milyenné akarjuk formálni őket.

És szívem mélyén hiszem, érzem, ahogy ő is, hogy nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel. És remélem, hogy az emberek is elégedettek lesznek, bármit is várjanak a lemeztől…

www.facebook.com/MarilynManson

…Sokan, úgy gondolom, arra számítanak, hogy country anyag lesz. De te már hallottad a teljes lemezt, így megértheted, hogy a country-elem, amit Shooter hozott az anyagba, nagyrészt a basszusfutamoknál érhető tetten, valamint az akkordmeneteknél, a váltásoknál, és ezek nem is annyira country-jellegűek, mint… Engem a Diamond Dogs-érás Bowie-ra és Alice Cooperre emlékeztetnek.

Ez egy nagyon agó-mentes kreatív zóna volt. Gitároztam néhány helyen, de hagytam őt is játszani, ha jobb gitározásra volt szükség. Néha meg neki jobban tetszett, amit én feljátszottam. Ez a pontatlanság, a kisebb hibák, valamint a helyenkénti gyerekes megközelítésem bejött neki, és nekem is.


Manson: „Ez a konceptlemez az a tükör, amit Shooterrel készítettünk a hallgatók számára. Ez az a tükör, amelybe nem fogunk belepillantani. Rengeteg szoba, szekrény, széf és fiók létezik, de az emlékeid múzeumában vagy a lélekben mindig a tükrök a legrosszabbak. Amikor ezen szövegek legjavát írtam szellemek szilánkjai és forgácsai kísértették a kezeimet.”

A lemez még a világjárvány előtt született.


„Amikor most hallgatom a We Are Chaos anyagát, mintha minden csak tegnap lett volna, vagy mintha a világ ismételné önmagát, ahogy mindig is teszi. Ettől válik olyanná a címadó dal, mintha ma írtam volna. De ez a többi sztorira is igaz.”


Az új lemezről Manson korábban ezt mondta: „Egy olyan életszakaszomban vagyok, hogy ezzel a lemezzel történeteket akartam elmondani, mintha csak a gondolataim egy panoptikuma lenne, egyfajta tanulmány a fejemben levő horrorkamrákról. A világ összes romantikája és reménye, ebben a Végítéletben, más és más apokalipszist jelenthet a hallgatóknak. Igyekeztem ezt szavakkal lefesteni, Shooter pedig zenével és hangokkal, így aztán szembesülhetsz minden vágyaddal, szenvedélyeddel és kétségbeeséseddel. Ez amolyan dramatikus magyarázata a lemeznek. De valóban tele van drámával. Nem is hasonlítanám egyik korábbi lemezemhez sem, de mindből hallhatsz benne egy keveset. Mintha végre mindent egy helyre koncentráltam volna…”MARILYN MANSON – We Are Chaos (a 2020-as We Are Chaos albumhoz)

MARILYN MANSON – We Are Chaos
(09/11 – Loma Vista Recordings)

01. Red Black and Blue
02. We Are Chaos
03. Don’t Chase The Dead
04. Paint You With My Love
05. Half-Way & One Step Forward
06. Infinite Darkness
07. Perfume
08. Keep My Head Together
09. Solve Coagula
10. Broken Needle
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw