MARILYN MANSON – 25 év után a menedzsere is megszakította a közös munkát az énekessel

Marilyn Manson vesszőfutása még távolról sem ért véget. A bántalmazási balhéja nyomán már szakított vele a kiadója, az ügynöksége, de szerződést bontott vele két tévés sorozat is (Amerikai istenek – Starz csatorna, Creepshow – AMZ csatorna). A Rolling Stone magazin most arról számolt be, hogy a menedzsere sem kíván együtt dolgozni vele a továbbiakban.

Tony Ciulla már 25 éve dolgozott Marilyn Manson menedzsereként, a magazin értesülése szerint ennek a munkakapcsolatnak már vége. Ciulla nem kívánta kommentálni a történteket. A menedzser az 1996-os Antichrist Superstar lemez óta dolgozott Mansonnal, és számtalan korábbi balhéja és pere ellenére is kitartott mellette. Mostanáig.


Az ügy ismert előzménye, hogy Evan Rachel Wood színésznő, Manson korábbi partnere bántalmazással vádolta meg az énekest. Wood korábban is beszélt arról, hogy párkapcsolati és nemi erőszakot élt át, de csak hétfőn nevezte meg bántalmazójaként Mansont, aki állítása szerint a kapcsolatuk során lelkileg, testileg és szexuálisan is bántalmazta. Vádjaihoz azóta egyre több nő csatlakozott.


Pár napja a Limp Bizkit gitárosa fogalmazott úgy, hogy a Mansonnal kapcsolatos vádak mind igazak.

Wes Borland turnégitárosként játszott Manson csapatában 2008-ban és 2009-ben, a Space Zebra podcastben így kommentálta a Manson-balhét.

Marilyn Manson… Kilenc hónapon át voltam a bandában. Manson nem egy jó arc. És minden egyes dolog, amit mondanak róla kib…ottul igaz. Szóval, vegyetek vissza a nők elleni vádaskodásokból… Mármint azokról van szó, akik most rászálltak ezekre a nőkre, akik Mansonnal kapcsolatban megnyilvánultak…. Csesszétek meg. Az igazat mondják. És elnézést mindazoktól, akik hallgatják ezt a podcastet, és nem tetszik nekik mindez, de az a fickó… fantasztikusan tehetséges, de elcseszett egy arc, vizsgálatra volna szüksége, józanságra, és arra, hogy a démonjaival szembesüljön. Egy kib…ott rossz arc.

Ott voltam, amikor Evan Rachel Woddal járt. Voltam a házában. Ez cseszettül nem menő. És ennél többet nem fogok mondani erről. Szóval, ha valaki rá akar szállni ezekre a lányokra, és nyomja a rizsát róluk… Csesszétek meg magatokat! Ennyit mondok, és nem többet.

Bocs, hogy egy ilyen sötét helyre irányítottam el a dolgokat, de a fickót kitörölték. Viszlát. Kifelé menet legyél óvatos, nehogy a lengőajtó hátbavágjon.

Manson három évig alkotott egy párt Evan Rachel Wooddal, 2010-ben el is jegyezte, de még ebben az évben szétmentek. A lány még csupán 19 éves volt, amikor összejött az akkor 37 esztendős zenésszel. A színésznő hétfőn hozta nyilvánosságra Instagram-oldalán, mit művelt vele Manson, ameddig együtt voltak.

A bántalmazóm neve Brian Warner, a világ persze Marilyn Mansonként ismerheti őt. Még tinédzser voltam, amikor a szárnyai alá vett, és éveken át borzalmas módon bántalmazott engem. Teljesen átmosta az agyam, manipulált, hogy behódoljak neki. Elegem lett, hogy a megtorlástól, a rágalmazástól és a fenyegetéstől féljek. Azért vagyok itt, hogy leleplezzek egy veszélyes embert, és felhívjam annak az iparágnak figyelmét rá, amely felkarolta őt, mielőtt még több személy életét tönkretenné. Kiállok azon áldozatok mellett, akik nem maradnak tovább csöndben.

Ezt követően Manson több volt partnere is előállt a maga történetével. Ashley Walters nagy Manson-rajongó volt, az énekes a közösségi médiában kereste meg azzal, hogy dolgozzanak együtt. A fotós lány egyből igent mondott, és hat hónapig dolgozott az énekes személyi asszisztenseként. Közel kerültek egymáshoz, szinte már családtagként tekintett a férfira, aki hirtelen megváltozott. Egyre gyakrabban vált erőszakossá előtte, tányérokat tört össze előtte, a kollégáinak meg felajánlotta, hogy a nő lefekszik velük. Walters menekült ebből a munkakapcsolatból, azóta is depresszióval és poszttraumás stresszel küzd.

Sarah McNeilly modell elmondta, hogy eleinte vele is normálisan viselkedett Manson, később vált erőszakossá. Számos alkalommal a falhoz csapta, és megfenyegette azzal is, hogy beveri az arcát egy baseballütővel. Ha Manson úgy érezte, hogy a lány valami rosszat tett, órákra bezárta egy szobába, és megalázó módon beszélt vele. A mai napig PTSD-vel küzd ő is.

Ashley Lindsay Morgan modell 2009-ben találkozott Mansonnal Thaiföldön. Pár hónapig online tartották a kapcsolatot, végül Los Angelesben találkoztak. Morgan azt állította, hogy az énekes nem engedte aludni, enni, sőt a házát sem hagyhatta el. Arra is rávette, hogy náci tárgyakat hozzon neki ajándékba Ázsiából, de szexuálisan és fizikálisan is bántalmazta. Megvágta, illetve megégette őt. Azóta ő is szorong, és rémálmok gyötrik.

Phoebe Bridgers amerikai énekesnő a Twitteren állt ki azon nők mellett, akik szexuális zaklatással, erőszakkal és bántalmazással vádolták meg Mansont. Elmondása szerint tinédzserként nagy rajongója volt Manson zenéjének, akkoriban jutott el a házába is. ‘Erőszakolószobaként emlegette a házban az egyik helyiséget. Akkoriban azt hittem, ez is csak a rettenetes rosszfiús humora.’ Az énekesnő arról is posztolt a Twitterre, hogy Manson csapatának tagjai és a menedzsmentje is tudott az énekes viselkedéséről.

Manson az Instagramon úgy reagált korábban, hogy jól tudja, az életvitele nem éppen botrányoktól mentes, de a mostani vádak a valóság szörnyű eltorzításai. Azt is kijelentette, hogy minden konszenzusos alapon történt, hozzá hasonló gondolkodású emberekkel.

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.