Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

MADBALL – Tiltakoznak a friss New York-i szabályozás ellen, nem akarnak csak oltottaknak játszani

A Madball egy friss posztban jelentette be, hogy az augusztus 14-re az Irving Plazába neghirdetett bulijuk valószínűleg hosszú ideig az utolsó lesz a szülővárosukban, New Yorkban és környékén.

Ez a döntés nyilvánvaló tiltakozás a friss rendelet, a Key To NYC Pass ellen, amelyet a következő hetekben fognak bevezetni New Yorkban. A város polgármestere előírta, hogy a Covid-19 elleni teljes oltás igazolását követelik meg mindazoktól, akik “szabadidős beltéri tevékenységeken vesznek részt éttermekben, edzőtermekben és rendezvényeken”. Augusztus 16-tól szeptember 13-ig egy türelmi időszak jön, azután pedig kötelező lesz a teljes oltás igazolása a felsorolt helyeken.

Fel a fejjel NYC: Egy csomóan kérdezték tőlünk, hogy az Irving bulira valóban sor kerül-e majd… a válasz: IGEN! Ez azt jelenti, hogy a városban bevezetésre kerülő új szabályok fényében valószínúleg nagyon hosszú ideig ez lesz az utolsó koncert, amit itt játszunk. Szomorú, hogy ezt kell mondanom. Igazán tiszteletben tartjuk, hogy az emberek milyen döntéseket hoznak a testükkel kapcsolatban, de nem tudunk jó lelkiismerettel olyan koncerteken fellépni, ahol a belépéshez személyes/magán egészségügyi információkat (mint például az oltási státusz) kérnek. Dolgozunk egy különleges programon. Ez a buli keserédes lesz… tegyük emlékezetessé! #weloveyounyc #fight #tryanny #hclives
New York City kötelező védőoltást ír elő a koncerteken való részvételhez

Az ABC 7 tudósítása szerint nem lesz lehetőség az oltás helyett negatív Covid-teszt felmutatására. Ha nincs oltás, nincs belépés.
New York City polgármestere kötelezővé teszi az oltás igazolását “a szabadidős beltéri tevékenységekhez az éttermekben, edzőtermekben és rendezvényeken”.

Bill de Blasio polgármester:Itt az ideje, hogy az emberek úgy tekintsenek az oltásokra, mint amelyek szó szerint szükségesek a jó, teljes és egészséges élethez. Ha nem vagy beoltva, sajnos nem tudsz majd részt venni sok mindenben.

A dolgozókra ez épp úgy vonatkozik, mint a vendégekre.

A New York-iak mintegy 70%-a rendelkezik legalább egy oltással, 66%-uk teljesen be van oltva. A polgármester megjegyezte, hogy a cél az egyértelmű üzenet küldése: “Ha teljes mértékben részt akarsz venni a társadalmunkban, be kell oltatnod magad. Itt az ideje”.

A “Key to NYC Pass” program augusztus 16-án indul egy átmeneti időszakkal, szeptember 13-tól azonban már ez lesz a szabály New York városában.
Tavasszal egy kisebb balhé lett abból a hardcore buliból, amely a New York-i Tompkins Square Parkban (New York City, NY) került megrendezésre. A Madball volt a főbanda, de játszott még a Bloodclot, a Murphy’s Law és a Wisdom In Chains, többek között.

Az ingyenes koncert több mint 2000 embert vonzott, jóval többet, mint amennyit az akkori Covid-szabályozás megengedett (200 fő) és nem is voltak biztonsági intézkedések a helyszínen. A híradások szerint nem egy szabadtéri fesztiválra/bulira kértek engedélyt a szervezők, hanem egy 9/11-es megemlékezésre. A kialakult viták és a biztonsági előírások megsértése miatt a parkfelügyelet később visszavonta az engedélyt több, a parkba tervezett hardcore koncertre.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV