MADBALL – Tiltakoznak a friss New York-i szabályozás ellen, nem akarnak csak oltottaknak játszani

A Madball egy friss posztban jelentette be, hogy az augusztus 14-re az Irving Plazába neghirdetett bulijuk valószínűleg hosszú ideig az utolsó lesz a szülővárosukban, New Yorkban és környékén.

Ez a döntés nyilvánvaló tiltakozás a friss rendelet, a Key To NYC Pass ellen, amelyet a következő hetekben fognak bevezetni New Yorkban. A város polgármestere előírta, hogy a Covid-19 elleni teljes oltás igazolását követelik meg mindazoktól, akik “szabadidős beltéri tevékenységeken vesznek részt éttermekben, edzőtermekben és rendezvényeken”. Augusztus 16-tól szeptember 13-ig egy türelmi időszak jön, azután pedig kötelező lesz a teljes oltás igazolása a felsorolt helyeken.

Fel a fejjel NYC: Egy csomóan kérdezték tőlünk, hogy az Irving bulira valóban sor kerül-e majd… a válasz: IGEN! Ez azt jelenti, hogy a városban bevezetésre kerülő új szabályok fényében valószínúleg nagyon hosszú ideig ez lesz az utolsó koncert, amit itt játszunk. Szomorú, hogy ezt kell mondanom. Igazán tiszteletben tartjuk, hogy az emberek milyen döntéseket hoznak a testükkel kapcsolatban, de nem tudunk jó lelkiismerettel olyan koncerteken fellépni, ahol a belépéshez személyes/magán egészségügyi információkat (mint például az oltási státusz) kérnek. Dolgozunk egy különleges programon. Ez a buli keserédes lesz… tegyük emlékezetessé! #weloveyounyc #fight #tryanny #hclives
New York City kötelező védőoltást ír elő a koncerteken való részvételhez

Az ABC 7 tudósítása szerint nem lesz lehetőség az oltás helyett negatív Covid-teszt felmutatására. Ha nincs oltás, nincs belépés.
New York City polgármestere kötelezővé teszi az oltás igazolását “a szabadidős beltéri tevékenységekhez az éttermekben, edzőtermekben és rendezvényeken”.

Bill de Blasio polgármester:Itt az ideje, hogy az emberek úgy tekintsenek az oltásokra, mint amelyek szó szerint szükségesek a jó, teljes és egészséges élethez. Ha nem vagy beoltva, sajnos nem tudsz majd részt venni sok mindenben.

A dolgozókra ez épp úgy vonatkozik, mint a vendégekre.

A New York-iak mintegy 70%-a rendelkezik legalább egy oltással, 66%-uk teljesen be van oltva. A polgármester megjegyezte, hogy a cél az egyértelmű üzenet küldése: “Ha teljes mértékben részt akarsz venni a társadalmunkban, be kell oltatnod magad. Itt az ideje”.

A “Key to NYC Pass” program augusztus 16-án indul egy átmeneti időszakkal, szeptember 13-tól azonban már ez lesz a szabály New York városában.
Tavasszal egy kisebb balhé lett abból a hardcore buliból, amely a New York-i Tompkins Square Parkban (New York City, NY) került megrendezésre. A Madball volt a főbanda, de játszott még a Bloodclot, a Murphy’s Law és a Wisdom In Chains, többek között.

Az ingyenes koncert több mint 2000 embert vonzott, jóval többet, mint amennyit az akkori Covid-szabályozás megengedett (200 fő) és nem is voltak biztonsági intézkedések a helyszínen. A híradások szerint nem egy szabadtéri fesztiválra/bulira kértek engedélyt a szervezők, hanem egy 9/11-es megemlékezésre. A kialakult viták és a biztonsági előírások megsértése miatt a parkfelügyelet később visszavonta az engedélyt több, a parkba tervezett hardcore koncertre.

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.