Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

LOCK UP – Klippel a második albumelőzetes dal: Hell Will Plague the Ruins

Még májusban írtuk meg, hogy legutóbb akkor hallottunk a Lock Up-ról, amikor Nick Barker alapító dobos (Brujeria, ex-Cradle Of Filth, ex-Dimmu Borgir) kiszállt a a grind/death bandából, de arról is hírt adtunk arról, hogy a 2017-es Demonization lemez utódja ősszel érkezik The Dregs Of Hades címmel.

A dobok mögé Adam Jarvis (Misery Index, Pig Destroyer stb.) ült be, Kevin Sharp énekes mellé felsorakozott Tomas Lindberg (At The Gates, The Lurking Fear) is, májusban pedig egy spéci kislemezen mutatkozott be az új felállás. Az új album november 26-án jön majd ki, és most már itt a második előzetes dal is, a Hell Will Plague the Ruins – klippel együtt.

A Lock Up tagjai: Shane Embury basszer (Napalm Death, Brujeria stb.), Anton Reisenegger gitáros (Criminal, Pentagram Chile stb.), Adam Jarvis dobos (Misery Index, Pig Destroyer stb.), Kevin Sharp énekes, Tomas Lindberg (At The Gates, The Lurking Fear) énekes.

Mivel a zenekar tagjai a világ különböző pontjain élnek, az új albumot a Covid-járvány miatt távmunkában vették fel.

Kevin Sharp énekes: „Anton (Reisenegger, gitár) egy dropboxba töltötte fel a nagyon nyers témáit, ötleteit, majd Adam megírta, kitalálta ezekhez a dobtémákat, aztán jöttem én és Tompa. Ami meg Shane (Embury, basszusgitáros) dalait illeti, ő nagyon konkrét nótákat írt, kidolgozva minden szólamot. Persze, Adam ezeken is alakított ezt-azt. Az ének esetében mindez úgy ment, hogy miután felvettem néhány dolgot, elküldtem ezeket Tompának, aztán ő is ugyanezt tette. Oda és vissza küldözgettük a dalokat, amíg el nem készült minden. Nem hiszem, hogy mindez lehetséges lett volna a korábbi tapasztalataink nélkül. Ennek ellenére talán abban is egyetértenénk, úgy gondolom, hogy – a felvétel természetéből is adódóan, ugyanis mindez a legsötétebb időszakunkban történt – ez az anyag mindannyiunk számára különleges lett.”

LOCK UP – Hell Will Plague the Ruins (a 2021-es The Dregs of Hades album előzeteseként)

LOCK UP – Dark Force of Conviction (a 2021-es The Dregs of Hades album előzeteseként)

LOCK UP – Inside Cthulhu’s Eye (a 2021-es Inside Cthulhu’s Eye kislemezhez)

Tompa Lindberg 2002 és 2014 között is énekelt a Lock Up-ban, két stúdiólemez egy Japánban felvett élő album is készült vele. Ez az eredetileg 2005-ben kiadott koncertfelvétel, a Play Fast Or Die – Live In Japan, sosem jött ki vinyl-változatban, egészen idén májusig, akkor ugyanis megjelent az LP, ráadásul egy bónusz kislemezzel. Az Inside Cthulhu’s Eye kislemezre friss felvételek kerültek Tomas Lindberggel és Kevin Sharppal. A címadó dallal, amelyhez kip is született, már lehet is ismerkedni.

LOCK UP – The Dregs Of Hades
(11/26 – Listenable)

01. Death Itself, Brother of Sleep (Intro)
02. Hell Will Plague the Ruins
03. The Dregs of Hades
04. Black Illumination
05. Dark Force of Conviction
06. Misdirection Thief
07. Dead Legions
08. Triumph of the Grotesque
09. Nameless Death
10. A Sinful Life of Power
11. Ashes
12. The Blind Beast
13. Reign On in Hell
14. Crucifixion of Distorted Existence

LOCK UP – Inside Cthulhu’s Eye 7″

01. Cyphers Of Fortune
02. Inside Cthulhu’s Eye
03. Radiation Sickness (Repulsion)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.