Skip to content

Lesz-e Sepultura reunion?

Közeleg a pillanat, amikor a világ kénytelen lesz a Sepultura nélkül létezni… Jelen állás szerint a zenekar utolsó amerikai fellépése idén októberben lesz New Yorkban. Ez tehát azt jelenti, hogy már csak pár hónap van hátra az utolsó Sepultura-dal élőben való felcsendüléséig.

Természetesen a rajongók találgatják, mi kellene ahhoz, hogy Max és Igor Cavalera visszatérjen a zenekarba, egyfajta búcsú reunion erejéig. Habár sokáig mindez teljesen valószínűtlennek tűnt, Andreas Kisser gitáros egy nemrégiben vele készült interjúban elmondta, talán van remény, hogy az újraegyesülés bekövetkezzen, ő legalábbis nagyon szeretné.

„Nem tagadom, nagyszerű lenne egy utolsó koncert a részvételükkel, de annak mindenképpen hatalmasnak kell lennie! Olyan embereknek kell ott lenniük, akik azért vannak ott, hogy ünnepeljenek, és nem arról próbálnak vitatkozni, hogy kinek volt igaza vagy tévedése a múltbeli döntésekkel kapcsolatban. Végül is, mi most a mai Sepulturaként ünnepelünk. Ha ebben ők is részt akarnak venni, az csodálatos lenne!”

Annak ellenére, hogy a reunionra az utóbbi időben egyáltalán nem volt esély, mostanában több jel is utal arra, hogy mindez mégis megtörténhet. Különösképpen azért, mert a Cavalera-tesók úgy döntöttek, átnézik a Seputura-örökségüket és újra felveszik a korábbi kiadványaikat. Ennek apropóján természetesen Max Cavalera is szembesült a kérdéssel, Andreasék felkeresték-e őket azzal kapcsolatban, hogy vegyenek részt a Sepultura valamelyik koncertjén.

„Még nem. Sőt, azt hiszem, láttam is valamit, ahogy Andreas említette, hogy ’Minek kérdezzük meg őket? Elrontanák a bulit!’, ami nagyon jellemző rá, hogy ezt mondja – nevette el magát Max Cavalera. – Nem is tudom. Azt hiszem, hagyom, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy történniük kell. Nem fogok semmit sem erőltetni, és ha eljön az ideje, amikor úgy érezzük, hogy újra össze kellene jönnünk, oké, legyen – amíg a megfelelő módon tesszük! Pont úgy, ahogy azt mi az újbóli felvételeknél tettük. Úgy vélem, a megfelelő módon készítettük el azokat – őszintén, tisztességesen, szívből. Szóval, jelenleg nem is gondolkodom ezen. Azt tudom, hogy bejelentették a zenekar végét. Nem is értem ezt az elképzelést! Nem tudom, hogy kényszerítették-e őket erre, vagy ez egy közös döntés volt, hogy csak úgy abbahagyják a zenélést, mert egész egyszerűen nem akarják tovább csinálni. Fogalmam sincs! Én magam nem tudok zene nélkül élni. Muszáj élőben játszanom. Ez olyan, mint a levegő, amit belélegzek. Imádom, amit most Igorral és a Cavalerával csinálok, és mi folytatni fogjuk!”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw