Skip to content

LAZARVS – Megindult az új album előrendelése, friss klipes dal: Pit.

Szeptember 21-én jelenik meg az Apey & The Pea-ből Lazarvssá változott csapat új nagylemeze, a 2017-es Hex lemez utódja. A Lazarvs címet viselő albumot szeptember 7-ig lehet előrendelni a zenekarnál (akár pólóval, táskával is). És még ráadásul itt egy friss előzetes dal is, a videóval kísért Pit.

Apey: „Ezt a dalt teljes egészében egy Dürer kertes Whores. koncert után írtam, másnap délután – már józanon.”


www.facebook.com/lazarvsofficial

Az első előzetes dalt, a Godslayert egy színfalak mögötti stúdiós videóval mutatta be a Lazarvs még áprilisban. A videót Bodnár Dávid rendezte, akileköltözött a zenekarral a stúdiófelvételek idejére Zalaszentgrótra, ahol a trió Bánházi Gáborral a Zengőkert Stúdióban vette fel az anyagot.

A Lazarvs címmel érkező anyag élő bemutatója a Barba Negrában lesz október 17-én.LAZARVS – Pit. (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
Sokan kérdeztétek, hogy mivel tudnátok támogatni a zenekart ezekben az időkben, amikor nem tudunk koncertezni. Mi elmondjuk mivel készültünk nektek, melyek megvásárlásávalhozzájárulhattok, hogy életben maradjon a zenekar.

Először is elkészítettük nektek ezt a lemezt, és habár már kevesünknek van CD-lejátszója, mi hiszünk abban, hogy a munka végén jó kézben tartani egy fizikai formátumot is, ami a zenén kívül Kókai Barnabásnak köszönhetően egy külön művészeti alkotássá is válik.

Másodszor készítettünk hozzá exkluzív merch termékeket, melyek először az előrendelésben elérhetőek.

Harmadszor, mi nagyban készülünk a lemezbemutatóra hogy végre találkozhassunk veletek újra, és eljátszhassuk nektek az egész lemezt az elejétől a végéig.


Előrendelés (szeptember 7-ig)
Apey a lemez artworkjéről:

„Az eredeti inspirációm a gyerekkori barátom, Nyári Benjámin festménye volt, amit a 30. születésnapomra kaptam tőle ajándékba 2019-ben, így az eredeti mood, ami a frontborítón is látható – a kettészakadás és az újjászületés – innen származik, még jóval a névváltás ötlete előttről.

Ezúttal sem volt kérdés, hogy Kókai Barnabással (The Southern Oracle) dolgozzunk együtt, mint eddig minden alkalommal, viszont most szerettem volna én saját magam kitalálni minden apró részletét. Minden számhoz tartozik egy szöveg, annak a hátoldalán egy képrészlet, ami a szövegkönyv teljes képéhez szorosan tartozik, így kirakható a teljes booklet rajza, ami egy lenyűgözően összetett festmény. Szóval ezeket kézzel-lábbal próbáltam Barninak elmutogatni, és őszintén szólva, még továbbra is hihetetlen számomra, hogy ennyire tökéletesen eltalálta azt, amit megálmodtam.”
LAZARVS – Valhalla (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)

LAZARVS – The Order (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)


LAZARVS – Reaping (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)


LAZARVS – Godslayer (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)
2019 októberében volt az utolsó számírós, elvonulós sessionünk – mondta Apey a Godslayer kapcsán a recordernek. – Kalócz Tamás barátunktól gyakorlatilag megkaptuk a Fishing on Orfű fesztivál kulcsait, és a tetejére bekuckóztunk négy napra. Reggelente egészen szürreális volt kávéval sétálgatni az üres Fishing on Orfűn, emberek sehol, nyugalom, viszont este jött a sötét, az erdő és a csend, ami őszintén szólva kicsit félelmetes volt.

A Godslayer is valahogy így jött, a semmiből, elkezdtem játszani egy riffet egyik este, Makkos [Makai László dobos – szerk.] rászállt, aztán Zolika is [Prepelicza Zoltán basszusgitáros]. Nem egészen 5 perccel később készen voltunk.

Jó lenne idén eljátszani ezt a számot az embereknek, ugyanazon a dombon ahol megírtuk, ehhez viszont arra van szükség hogy mindannyian otthon maradjunk, és vigyázzunk egymásra, ez a legfontosabb most.


A Godslayer videójából a nóta előtt további extra háttérinfókat is megtudhatsz:


LAZARVS – Godslayer (a 2020-as Lazarvs album előzeteseként)A lemezborító inspirációja a gyerekkori barátom, Nyári Benjámin hatalmas festménye volt, amit a 30. születésnapomra szállíttatott haza nekem Londonból. Minden reggel, amikor hazaértem egy koncert után, rágyújtottam egy spanglira, leültem a fotelre és csak bámultam. Sokadik alkalommal, az egyik reggelen a borítón őrlődve teljességében láttam valamit, amit kézzel-lábbal, mindenféle összegyűjtött inspirációval próbáltam Kókai Barnikának elmagyarázni, aki már rendkívül profi az ötleteim dekódolásában! (nevet)

Gyakorlatilag 95% eltalálta azt, amit láttam azon a reggelen, nagyon hálás vagyok neki ezért. A borító számomra az átalakulást, és a ketté válást szimbolizálja, a szövegeim a mostani világ kegyetlenségeit, zsarnokságait, és a fogyó erőforrásait mesélik el egy jelen pillanatban elég valóságos köntösben, de természetesen ezek csupán az én fantáziám meséinek elbeszélései.


LAZARVS – Lazarus
(09/21 – Lazarvs)

01. IV. Rebirth
02. The Order
03. Reaping
04. Pit.
05. Lazarvs
06. Solar King
07. Godslayer
08. I, Emperor
09. Valhalla
10. From Flesh
11. Warmaster


Bánházi Gáborral (Zengőkert stúdió) – Fotó: Bodnár Dávid

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw