Skip to content

KONOK – Mielőtt

A pécsi Konok zenekar 2022 októberében jelentette meg első, „Építs hegyet” című EP-jét. A négyszámos kislemez harmadik dala a Mielőtt, amelyhez idén tavasszal forgattak klipet az NG Stúdió segítségével.

Tillman Gábor, a zenekar gitárosa mesél a klip elkészüléséről:
„Mindenképpen szerettünk volna legalább egy élőszereplős klipet forgatni az elkészült kislemezünkhöz, és végig a Mielőtt tűnt erre a legalkalmasabbnak. A zenekaron belül úgy éreztük, hogy ez a dal a legfogósabb és a legjobban befogadható. A klipkészítéssel Antos Krisztofert (NG Stúdió) kerestük meg, aki rövid időn belül remek ötletekkel hozakodott elő, karakteres jeleneteket képzelt el, és rögtön tudtuk, hogy megfelelő kezekbe került a projekt.”

„Krisztofer a forgatást is rendkívül jól vezényelte le, nemcsak a klip operatőre volt, hanem mellette rendezőként is összetartotta a produkciót. Személyiségéből adódóan nyugodt forgatási légkört biztosított, profi stábbal érkezett, és úgy gondoljuk, hogy ez a végeredményen is látszani fog. Nagyon örültünk a közös munkának, és biztosak vagyunk benne, hogy még fogunk közösen dolgozni.”

„Köszönettel tartozunk a klipben szereplő Petri Flórának és Szerényi Gábornak is, az ő segítségükkel, illetve az általuk megformált karaktereken keresztül lett a klipünk teljes.”

Antos Krisztofer, rendező-operatőr így emlékszik vissza a klipforgatásra:
„A koncepció kidolgozásánál az egész EP-t hallgattam és az volt a célom, hogy mind a négy dal arculatához passzoljon, próbáltam kicsit csavarni a történeten, ne feltétlenül az legyen, amire elsőre gondolnánk. A fő szerepre, már a legelső képnél, amit kitaláltam, egyből kollegámra és barátomra, Szerényi Gáborra gondoltam, aki el is vállalta a feladatot. Maga a forgatás másfél napot vett igénybe, feszített tempóban. Az időhiányt leszámítva nem is akadt nehézség, mindenki tudta a dolgát és a zenekar is nagyon készséges volt akár új ötletekre is. Nekem pozitív élmény volt, és ahogy beszéltem a többiekkel nekik is. Remélem, sikerült olyan vizuális anyagot létrehozni, ami hozzátesz a dalhoz.”

A zenekar jelenleg állandó énekesét, frontemberét keresi, közben az első nagylemezén dolgozik, amely terveink szerint jövő év elején jelenik majd meg.

Facebook: https://www.facebook.com/konok.band
Instagram: https://www.instagram.com/konok.band.official/
YouTube: https://bit.ly/40a6kbx
Spotify: https://spoti.fi/3ReZTQh

Werkfotó: Volkó Martin

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw