Skip to content

KNEEL BEFORE THE DEATH – Dal az őrület határára sodródott emberről

A helsinki extrém metal banda, a Kneel Before the Death egy új kislemezzel jelentkezett. A klippel kísért Eternal Sleep című szerzeményhez a következőket fűzték hozzá az együttes tagjai:

„Az Eternal Sleep egy olyan dal, amit egyetlen mondattal így lehetne leírni: ’a túl sok az túl sok’. Ez a szám egy olyan emberről szól, aki az őrület határára sodródik, és az ebből fakadó fájdalom egy végzetes döntésre készteti. Ez az egyetlen módja annak, hogy véget vessen az állandó szenvedésének. Egy titokzatos alak, aki az árnyékban ólálkodik, eléri a célját, midőn a történet főszereplője úgy dönt, hogy belép a lángok közé.”

Az Eternal Sleep produceri teendőit a zenekar tagjai látták el. A keverésért a dobos Konsta Vihavainen, a maszterizálásért pedig a legendás Jens Bogren felelt.

„Hihetetlenül izgatott vagyok az Eternal Sleep megjelenése miatt – mondta a gitáros Niko Lappalainen. – Úgy gondolom, hogy a dal tükrözi a KBTD új, továbbfejlesztett stílusát, amely a súlyosabb és keményebb elemeket a dallamos témákba ágyazza. Maga a szerzemény nagyon agresszív, sötét és energikus; a durva riffelés és a hátborzongató melódiák kombinációja.”

A Kneel Before The Death egy 2013-ban alakult helsinki székhelyű extrém metal zenekar, amely Konsta Vihavainen dobosból, Niko Lappalainen gitárosból, Joonas Peltonen basszusgitárosból és Markus Raito énekesből áll. A formáció a szimfonikus metal, a black metal és az elektronikus zene elemeit ötvözi, így létrehozva egy sajátos hangzásvilágot.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw