KING DIAMOND – Mi van most az új lemezzel és a Mercyful Fate-tel?

Amíg a Covid be nem ütött, úgy volt, hogy 2020-ban kijön egy új King Diamond album, a The Institute, erre azonban még várnunk kell egy keveset. Azt is tudjuk ősz óta, hogy az új King Diamond album mellett egy új Mercyful Fate lemez is készül, és most King Diamond mester egy interjú keretében helyzetjelentést adott a Slipknot Bohócának, Shawn Crahannek.

King Diamond: “A Mercyful Fate számára együtt írok dalokat Hankkel (Hank Shermann gitáros), a King Diamond számára Andyvel (Andy Larocque gitáros), és írok dalokat egymagam is a King Diamond számára. Ami a King Diamond zenekart illeti, a lemez címe The Institute lesz, egy két részből álló anyag első része. Két nagylemez meséli majd el a teljes történetet. És ahogy a cím is jelzi, őrült, bizarr dolgok lesznek benne.

A Mercyful Fate-nél is megvan már a lemezcím, de azt még senkinek sem árulom el. Megvan amúgy az új Mercy lemez borítója is. Nagyon is passzol a bandához, visszatérés az alapokhoz. És az ének terén minden játszik majd, abban biztos lehetsz, azaz visszatérés lesz a régi stílushoz. Ez egyébként a zenére is igaz, nagyon régivágású lesz. Hank témái is nagyon hasonlóak a régi időkhöz, jó érzés, hogy újra el tudjuk csípni azt a hangulatot. Szóval, ezeken a lemezeken folyik a munka, és mire újra turnézni tudunk majd, be is fejezzük az albumokat, ebben biztos vagyok.

www.facebook.com/kingdiamondofficial


Korábban az új dalról:

Nem olyan régen egy új házba költöztem, ahol van egy stúdió is, annál jobb hangzású helyiségben még sosem voltam. Nagyon magas elvárásaim vannak azzal kapcsolatban, amit most csinálunk. Az új King Diamond dalban, a Masquerade Of Madness-ben is hallani, hogy visszatértem a régi énekstílushoz, ahol bármi megtörténhet.

A fejemben minden vokál külön énektémának számít, ez így volt annak idején is. Néha az ember hagyja magát rábeszélni, hogy a kórusokból inkább háttérvokálok legyenek, vagy bármi ilyesmi, de én nem így érzek. Jövök az énektémámmal, aztán a szöveg következő része akár egy kórus is lehet a jobb fülbe, majd a következő sor egy újabb kórus, de már a balba. Ez az állandó mozgás különféle hatásokat eredményez, ez az, amit szeretek, ezt az őrületet, mert amikor hallgatod, még inkább teátrális a végeredmény. Szóval, ehhez tértünk vissza, méghozzá fullosan.


KING DIAMOND – Masquerade Of Madness (a 2021-es album előzeteseként)
És hogy mikor is hallhatjuk a végeredményt?

Mindent átalakítottak a történtek, ez nyilvánvaló. Először a Mercyful Fate indul majd koncertezni, azokonm az európai fesztiválokon játszunk majd, amelyeknek most kellett volna megtörténniük. Először Dániába megyünk, ott fogunk próbálni, aztán van úgy nyolc fesztivál Európában, majd az egész cuccot átreptetjük az USA-ba, hogy Las Vegasban játsszunk. Lesz néhány új dal is a jövő nyári programban a Mercyful Fate lemezről, amúgy viszont csakis a korai nótákat nyomjuk majd, azaz az EP-ről, a Melissáról és a Don’t Break The Oath-ról. Egészen régi dalokat játszunk majd, és melléjük pár újat.

A következő év másik fele pedig a King Diamondról kell szóljon, az új lemezről, aztán turné, turné, turné, amíg csak meg nem állunk. De inkább a vírus dönt majd, mint mi, de az idei azért nem egy elvesztegetett év, hiszen a saját tempónkban dolgozhatunk a lemezeken, nem egy másik stúdióban kell lefoglalni a dátumokat. És ennek rettentően örülök. Akár éjjel háromkor is nekiláthatok felvételeket készíteni, idehaza senki sem zavar a munkában.A legutóbbi Kind Diamond album a 2007-es Give Me Your Soul… Please volt, a Mercyful Fate pedig ebben az évezredben még nem is adott ki lemezt, a ‘9’ címet viselő album még 1999-ben látott napvilágot.
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.