Skip to content

KING DIAMOND – Keményen dolgozik az új King Diamond és az új Mercyful Fate lemezen is

A míg a Covid be nem ütött, úgy volt, hogy idén kijön egy új King Diamond album, a The Institute, erre azonban még várnunk kell egy keveset. Az viszont jó hír, hogy az új King Diamond album mellett egy új Mercyful Fate lemez is készül.

King Diamond a Knotfest.com oldalnak adott aktuális helyzetjelentést:

Nem olyan régen egy új házba költöztem, ahol az emeleten van a stúdió, annál jobb hangzású helyiségben még sosem voltam. Nagyon magas elvárásaim vannak azzal kapcsolatban, amit most csinálunk. Az új King Diamond dalban, a Masquerade Of Madnessben is hallani, hogy visszatértem a régi énekstílushoz, ahol bármi megtörténhet…


www.facebook.com/kingdiamondofficial

…A fejemben minden vokál külön énektémának számít, ez így volt annak idején is. Néha az ember hagyja magát rábeszélni, hogy a kórusokból inkább háttérvokálok legyenek, vagy bármi ilyesmi, de én nem így érzek. Jövök az énektémámmal, aztán a szöveg következő része akár egy kórus is lehet a jobb fülbe, majd a következő sor egy újabb kórus, de már a balba. Ez az állandó mozgás különféle hatásokat eredményez, ez az, amit szeretek, ezt az őrületet, mert amikor hallgatod, még inkább teátrális a végeredmény. Szóval, ehhez tértünk vissza, méghozzá fullosan.


KING DIAMOND – Masquerade Of Madness (a 2021-es album előzeteseként)
És hogy mikor is hallhatjuk a végeredményt?

Mindent átalakítottak a történtek, ez nyilvánvaló. Először a Mercyful Fate indul majd koncertezni, azokonm az európai fesztiválokon játszunk majd, amelyeknek most kellett volna megtörténniük. Először Dániába megyünk, ott fogunk próbálni, aztán van úgy nyolc fesztivál Európában, majd az egész cuccot átreptetjük az USA-ba, hogy Las Vegasban játsszunk. Lesz néhány új dal is a jövő nyári programban a Mercyful Fate lemezről, amúgy viszont csakis a korai nótákat nyomjuk majd, azaz az EP-ről, a Melissáról és a Don’t Break The Oath-ról. Egészen régi dalokat játszunk majd, és melléjük pár újat.

A következő év másik fele pedig a King Diamondról kell szóljon, az új lemezről, aztán turné, turné, turné, amíg csak meg nem állunk. De inkább a vírus dönt majd, mint mi, de az idei azért nem egy elvesztegetett év, hiszen a saját tempónkban dolgozhatunk a lemezeken, nem egy másik stúdióban kell lefoglalni a dátumokat. És ennek rettentően örülök. Akár éjjel háromkor is nekiláthatok felvételeket készíteni, idehaza senki sem zavar a munkában.A legutóbbi Kind Diamond album a 2007-es Give Me Your Soul… Please volt, a Mercyful Fate pedig ebben az évezredben még nem is adott ki lemezt, a ‘9’ címet viselő album még 1999-ben látott napvilágot.KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw