Skip to content

KIMPATRIK – Szólókarrierbe kezd a „kopasz, öreg” énekes

Az énekes Hakim Hietikko, aki olyan zenekarok frontembereként futott be nemzetközi karriert, mint a For The Imperium vagy az April, Kimpatrik néven szólókarrierbe kezdett. Első kislemeze a Bombardien címet viseli, és alább meg is hallgatható.

„Eltelt pár év, én pedig azon gondolkodtam, hogy mi a fenét fogok csinálni ezután. Mindig is különböző zenekarokban játszottam, nagyszerű időket eltöltve együtt a tagokkal, ám jelenleg csapat nélkül vagyok, és úgy tűnik, senki nem akar egy öreg, kövér, kopasz énekest látni a bandájában. Szóval, mit kellene tennem?” – emlékezett vissza az elmúlt évek történéseire az énekes.

Lassan kezdett körvonalazódni az új irány gondolata, és a szólókarrier beindítása sokkal kézenfekvőbb ötletnek tűnt. Ennek a felismerésnek a felemelő érzését mutatja be a Bombardien kislemez mellé bemutatott klip is, amelyben Kimpatrik szó szerint kiszabadul a természetbe.

„Addig zenélgettem, kísérleteztem és vertem a fejem a falba, amíg el nem tűnt az utolsó agysejtem is. Egészen addig csináltam, amíg rá nem jöttem, hogy a sok általam készített dal között van valami, amit mindig is szerettem. Ez pedig összefoglalható egyetlen szóval: a ROCK!”

A szólólemezét csendben készítő Kimpatrik elárulta, hogy a művészneve viszonylag könnyedén született meg: Hakim középső neve ugyanis Patrik. A most bemutatott Bombardien dalban az énekes néhány régi bandatársa is közreműködik: Ville Suorsa és Samuli Relander gitározik, Tuomas Rauhala dobol, Jaakko Roiha basszusgitározik, Panu Rauhala billentyűs hangszereken játszik, a háttérvokálokat pedig a jazz körökből ismert Susanna Eronen biztosítja.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw