Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

KARAMELLÁS HAJNAL – Starclassic Performer dobfelszerelés (Teszt)

Ha egy dobos sokat játszik, szeretne egy csinos, látványos, egyúttal masszív felszerelést, amelynek a hangzása a csúcskategóriát közelíti, de nem akarja egy fél autó árát elkölteni, akkor a Tama Starclassic Performer széria a megoldás. A Tama sorozata finom kompromisszumokkal ugyan, de nagyon jó minőségű felszereléseket kínál a középkategóriás szegmensre jellemző áron. A szerkesztőségben járt szett kiváló példa a fentiekre.

A Tama Magyarország ismét volt olyan kedves, és felkért egy felszerelés tesztelésére, amelyre nagy örömmel mondtam igent. Régi vágyam teljesült ezzel. Boldogsággal tölt el, hogy időről-időre kezembe foghatom, üthetem az ilyen nagyszerű gyártók termékeit. A céget szerintem már nem kell bemutatni, így ezzel nem is szaporítanám a karakterek számát. 

A SOROZATRÓL
A Tama Starclassic Performer széria 1994 óta folyamatosan fejlődik, rendszeresen finomítja a gyártó, hogy mindig a megfelelő minőséget nyújtsa hangzásban és küllemben egyaránt. Így tud megfelelni az aktuális trendeknek, ugyanakkor a megszokott szintet biztosítani a hagyományokat kedvelőknek. A Starclassic család több fa kombinációját kínálja. Megtaláljuk a csak juharból készült testet, ami a széria zászlóshajója már a kezdetek óta. A kombinált változatok esetében találkozhattunk már a bubinga/nyír és dió/nyír összeállítással.

2021-ben pedig bemutatták az új Performert, amiben a talán két legkedveltebb fafajtát, a juhart és a nyírt ötvözték. Mindkettő a meleg, ütős, tiszta, harapós hangjáról ismert. Személy szerint szeretem a nyír dobokat, sokáig játszottam egy régi, 100%-ban nyírfából készült Performer sorozatos szetten, ami igencsak a szívemhez nőtt. Itt jegyezném meg, hogy a koncerteken dolgozó hangtechnikusok, hangmérnökök is kedvelik a nyír dobokat, ugyanis egy, szinte tökéletesen EQ-zott hangot kapunk, már akusztikusan is. Tehát a tamok anyaga juhar és nyír kombináció.

A pergő, felső- és állótam tekintetében 6 mm falvastagságú, kívül négy réteg nyír, belül két réteg juhar. A lábdob 7 mm vastag, kívül öt réteg nyír belül két réteg juhar. Így meg is kaptuk a Starclassic egyik klasszikus védjegyét, a vékony testet. A másik védjegyszerű jellemző az elmaradhatatlan öntött káva…

A teljes teszt a Hammerworld magazin júniusi számában olvasható.

A tartalomból: Abaházi Rt ★ Alestorm ★ Audrey Horne ★ Black Oath ★ CoreLeoni ★ Everflow ★ Five Finger Death Punch ★ Halestorm ★ Heaving Earth ★ Ignite ★ Kreator ★ Kovácsovics Máté / Mudfield ★ Nothing More ★ Paddy and the Rats ★ Pazdera György / Totális Metal ★ Satan ★ Solipsism ★ Thunder ★ U.D.O. ★ Watain
Kapható a megszokott lemezboltokban, hipermarketekben, benzinkutakon és újságárusoknál!
Gyűjtői kiadás: https://hammerworld.hu/shop
Előfizetési információk: https://hammerworld.hu/elofizetes/

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.