JOEY JORDISON – 46 évesen elhunyt a Slipknot volt dobosa

46 éves korában elhunyt a Slipknot egykori dobosa, Joey Jordison. A tragikus hírről a családja számolt be egy közleményben:

Lesújtva osztjuk meg a hírt, hogy Joey Jordison, a kiváló dobos, zenész és művész július 26-án békésen elhunyt álmában. 46 éves volt. Üres a szív, a fájdalom leírhatatlan. Egy bölcs, szelíd személyiség volt, óriási szívvel és szeretettel a család és a zene iránt. Joey családja azt kéri, hogy a barátok, a rajongók és a média érthető módon tartsák tiszteletben a magánélet és a nyugalom iránti igényünket ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. Zártkörű lesz a temetési szertartás, és a család arra kéri a médiát és a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben kívánságukat.


Joey Jordison 1975-ben született az iowai Des Moines-ban. Már fiatalon elkezdett dobolni és gitározni, és mielőtt 1995 végén csatlakozott a Slipknothoz, olyan helyi csapatokban játszott, mint a Modifidious, a The Rejects és a The Have Nots. A Slipknot nem hivatalos debütáló albumán, az 1996-os Mate. Feed. Kill. Repeat.-en, valamint négy stúdióalbumon játszott: Slipknoton (1999), Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008).

2002-ben Wednesday 13-nel megalakította a Murderdolls nevű horror-punk bandát. A zenekar két albumán (Beyond the Valley of the Murderdolls és Women and Children Last) gitározott, továbbá turnézott a Kornnal, a Ministryvel és a Satyriconnal, a 2004-es Download fesztiválon pedig kisegítette a Metallicát, amikor Lars Ulrich dobos kórházba került. Jordison a karrierje során a hihetetlenül gyors és precízen kidolgozott játékstílusáról lett híres. 2010-ben a Rhythm Magazine olvasói a világ legjobb dobosának választották; Joey a szavazatok 37%-át kapta, megelőzve olyanokat, mint Mike Portnoy és Neil Peart (Rush).

Jordison 2013-ig maradt a Slipknot tagja; a csapat a .5: The Gray Chapter című album felvételére készült, amikor megváltak tőle. 2016-ban Jordison arról számolt be, hogy akkoriban egy neurológiai betegségben szenvedett, ami erősen korlátozta a mozgását. Három évvel ezelőtt Joey úgy nyilatkozott, hogy élete első könyvén dolgozik.

A Slipknot-korszak vége felé Jordisonak volt egy új projektje is, a Scar The Martyr, a debütáló album 2013 októberében jelent meg. A második album felvételei 2015-ben indultak, de a következő évben Jordison azt jelentette be, hogy a zenekar már nem létezik. A Scar The Martyr tagjaiból álló Vimic és a blackes death metalt nyomató Sinsaenum tagjaival tért vissza, a Sinsaenumnak két albuma is megjelent, Joey 2018-ban Európában turnézott a zenekarral.KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.