Skip to content

JOEY JORDISON – 46 évesen elhunyt a Slipknot volt dobosa

46 éves korában elhunyt a Slipknot egykori dobosa, Joey Jordison. A tragikus hírről a családja számolt be egy közleményben:

Lesújtva osztjuk meg a hírt, hogy Joey Jordison, a kiváló dobos, zenész és művész július 26-án békésen elhunyt álmában. 46 éves volt. Üres a szív, a fájdalom leírhatatlan. Egy bölcs, szelíd személyiség volt, óriási szívvel és szeretettel a család és a zene iránt. Joey családja azt kéri, hogy a barátok, a rajongók és a média érthető módon tartsák tiszteletben a magánélet és a nyugalom iránti igényünket ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. Zártkörű lesz a temetési szertartás, és a család arra kéri a médiát és a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben kívánságukat.


Joey Jordison 1975-ben született az iowai Des Moines-ban. Már fiatalon elkezdett dobolni és gitározni, és mielőtt 1995 végén csatlakozott a Slipknothoz, olyan helyi csapatokban játszott, mint a Modifidious, a The Rejects és a The Have Nots. A Slipknot nem hivatalos debütáló albumán, az 1996-os Mate. Feed. Kill. Repeat.-en, valamint négy stúdióalbumon játszott: Slipknoton (1999), Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008).

2002-ben Wednesday 13-nel megalakította a Murderdolls nevű horror-punk bandát. A zenekar két albumán (Beyond the Valley of the Murderdolls és Women and Children Last) gitározott, továbbá turnézott a Kornnal, a Ministryvel és a Satyriconnal, a 2004-es Download fesztiválon pedig kisegítette a Metallicát, amikor Lars Ulrich dobos kórházba került. Jordison a karrierje során a hihetetlenül gyors és precízen kidolgozott játékstílusáról lett híres. 2010-ben a Rhythm Magazine olvasói a világ legjobb dobosának választották; Joey a szavazatok 37%-át kapta, megelőzve olyanokat, mint Mike Portnoy és Neil Peart (Rush).

Jordison 2013-ig maradt a Slipknot tagja; a csapat a .5: The Gray Chapter című album felvételére készült, amikor megváltak tőle. 2016-ban Jordison arról számolt be, hogy akkoriban egy neurológiai betegségben szenvedett, ami erősen korlátozta a mozgását. Három évvel ezelőtt Joey úgy nyilatkozott, hogy élete első könyvén dolgozik.

A Slipknot-korszak vége felé Jordisonak volt egy új projektje is, a Scar The Martyr, a debütáló album 2013 októberében jelent meg. A második album felvételei 2015-ben indultak, de a következő évben Jordison azt jelentette be, hogy a zenekar már nem létezik. A Scar The Martyr tagjaiból álló Vimic és a blackes death metalt nyomató Sinsaenum tagjaival tért vissza, a Sinsaenumnak két albuma is megjelent, Joey 2018-ban Európában turnézott a zenekarral.KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw