Skip to content

JOB FOR A COWBOY – Klipes új dal: Beyond the Chemical Doorway

A death metalos Job for a Cowboy 2014 novemberében adta ki legutóbbi, Sun Eater című nagylemezét, így a rajongók már majdnem egy évtizede várják az arizonai formáció következő albumát. A hosszú várakozásnak hamarosan vége lesz, ugyanis a banda február 23-án új albummal jelentkezik. A Moon Healer címet viselő hanghordozóról ezúttal a Beyond the Chemical Doorway dal került kiadásra kislemez formájában, sőt, egy művészi, sci-fi hangulatú videó is készült hozzá.

„Muszáj voltam visszalépni a zenekartól a család miatt – magyarázta a hosszú kihagyás okait az énekes Jonny Davy. – Ez volt a katalizátor, ami végül mindannyiunk számára egy útelágazást hozott létre. Mindannyian külön utakra sodródtunk. Az apaság, a további zenei projektek, az egyetemi diplomák és a zenekaron kívüli karrierek kerültek előtérbe és az életünk középpontjába.”

A frontember az érkező lemezről is ejtett néhány szót:

„A hangzásunk evolúciója a zenekar jelentős részévé vált. Ahogy zenészként érettebbek leszünk, természetesen az ízlésünk és az érdeklődési körünk is bővül. A korral több tapasztalat és olyan ötletek jönnek, amelyekre a korábbi éveinkben nem is gondoltunk volna. Ahogy a legtöbb zenekar került már egyszer-kétszer olyan helyzetbe, hogy szigorú határidőket kellett betartania, a Moon Healer esetében ez nem volt így. Ennek az albumnak az alapjait 2018-ban kezdtük el lerakni. Mivel annyira elfoglaltak voltunk a magánéletünkben, lassan sikerült csiszolgatnunk. Ez a lassú tempó lényegesen több időt biztosított arra, hogy elemezzük és boncolgassuk azt, amit csinálunk, ugyanakkor mindez segítséget nyújtott abban, hogy egy jobb albumot készítsünk.”

Ahogy a címe is sejteti, az új lemez kapcsolódni fog a 2014-es albumhoz:

„A Sun Eater egy olyan melódiákból álló alkotás volt, amelyet a zenekar egyik közeli barátja ihletett, aki a túlzott kemény drogfogyasztás miatt teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Ez a személy hajlamos volt a bipoláris zavar és/vagy skizofrénia tüneteire, illetve már azokkal küzdött. Úgy vélte, hogy a drogok szemfelnyitó megvilágosodást biztosítanak számára. Úgy hitte, hogy a drogok lehetővé teszik számára, hogy átlépjen egy Istenhez közelebbi valóságba. De nem volt meg benne hasonló módon az önismeret, hogy egyre mélyebbre zuhan saját mentális betegsége mélységeiben. A dalok azokat a gondolatokat, elképzeléseket és helyzeteket tükrözték, amelyekkel ez az ember találkozott. A Moon Healerben szereplő koncepciók egy olyan embert követnek, aki megpróbál felfedezni egy másik emberi létezést. Ezek az emberek pszeudo-alkimistának tartották magukat. Megszállottan, ezoterikus módszerekkel próbáltak megváltozott tudatállapotot elérni különböző utakon keresztül, beleértve a tobozmirigyre való összpontosítást, mert egy kis endokrin mirigyről az agy közepén belül úgy gondolják, hogy potenciálisan szerepet játszik az entheogenikus élményekben. Tudatmódosító fogyasztási cikkeket főztek. De ellentétben azzal, amit mások a téveszmékbe való süllyedésüknek tekintettek, abban a hitben éltek, hogy valamiféle mély megvilágosodás kapuját nyitják meg.”

Az új lemezen Navene Koperweis (Entheos) dobolt, míg az élő fellépések alkalmával Mike Caputo veszi át az ütőhangszeres feladatokat.

JOB FOR A COWBOY – Moon Healer
(02/23 – Metal Blade Records)

1. Beyond the Chemical Doorway
2. Etched in Oblivion
3. Grinding Wheels of Ophanim
4. The Sun Gave Me Ashes So I Sought Out the Moon
5. Into the Crystalline Crypts
6. A Sorrow-Filled Moon
7. The Agony Seeping Storm
8. The Forever Rot

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw