Skip to content

JOB FOR A COWBOY – Jövő év elején új lemez

Augusztus végén új dallal jelentkezett a Job For A Cowboy: a The Agony Seeping Storm volt az első szerzemény az arizonai formációtól a 2014-es Sun Eater album óta. Most viszont itt is van a folytatás, a The Forever Rot című dalnak köszönhetően. Emellett az együttes hivatalosan is bejelentette, hogy az ötödik stúdióalbuma február 23-án fog megjelenni Moon Healer címmel. A lemez producere Jason Suecof (The Black Dahlia Murder, Deicide) volt.

„Muszáj voltam visszalépni a zenekartól a család miatt – magyarázta a hosszú kihagyás okait az énekes Jonny Davy. – Ez volt a katalizátor, ami végül mindannyiunk számára egy útelágazást hozott létre. Mindannyian külön utakra sodródtunk. Az apaság, a további zenei projektek, az egyetemi diplomák és a zenekaron kívüli karrierek kerültek előtérbe és az életünk középpontjába.”

A frontember az érkező lemezről is ejtett néhány szót:

„A hangzásunk evolúciója a zenekar jelentős részévé vált. Ahogy zenészként érettebbek leszünk, természetesen az ízlésünk és az érdeklődési körünk is bővül. A korral több tapasztalat és olyan ötletek jönnek, amelyekre a korábbi éveinkben nem is gondoltunk volna. Ahogy a legtöbb zenekar került már egyszer-kétszer olyan helyzetbe, hogy szigorú határidőket kellett betartania, a Moon Healer esetében ez nem volt így. Ennek az albumnak az alapjait 2018-ban kezdtük el lerakni. Mivel annyira elfoglaltak voltunk a magánéletünkben, lassan sikerült csiszolgatnunk. Ez a lassú tempó lényegesen több időt biztosított arra, hogy elemezzük és boncolgassuk azt, amit csinálunk, ugyanakkor mindez segítséget nyújtott abban, hogy egy jobb albumot készítsünk.”

Ahogy a címe is sejteti, az új lemez kapcsolódni fog a 2014-es albumhoz:

„A Sun Eater egy olyan melódiákból álló alkotás volt, amelyet a zenekar egyik közeli barátja ihletett, aki a túlzott kemény drogfogyasztás miatt teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Ez a személy hajlamos volt a bipoláris zavar és/vagy skizofrénia tüneteire, illetve már azokkal küzdött. Úgy vélte, hogy a drogok szemfelnyitó megvilágosodást biztosítanak számára. Úgy hitte, hogy a drogok lehetővé teszik számára, hogy átlépjen egy Istenhez közelebbi valóságba. De nem volt meg benne hasonló módon az önismeret, hogy egyre mélyebbre zuhan saját mentális betegsége mélységeiben. A dalok azokat a gondolatokat, elképzeléseket és helyzeteket tükrözték, amelyekkel ez az ember találkozott. A Moon Healerben szereplő koncepciók egy olyan embert követnek, aki megpróbál felfedezni egy másik emberi létezést. Ezek az emberek pszeudo-alkimistának tartották magukat. Megszállottan, ezoterikus módszerekkel próbáltak megváltozott tudatállapotot elérni különböző utakon keresztül, beleértve a tobozmirigyre való összpontosítást, mert egy kis endokrin mirigyről az agy közepén belül úgy gondolják, hogy potenciálisan szerepet játszik az entheogenikus élményekben. Tudatmódosító fogyasztási cikkeket főztek. De ellentétben azzal, amit mások a téveszmékbe való süllyedésüknek tekintettek, abban a hitben éltek, hogy valamiféle mély megvilágosodás kapuját nyitják meg.”

Az új lemezen Navene Koperweis (Entheos) dobolt, míg az élő fellépések alkalmával Mike Caputo veszi át az ütőhangszeres feladatokat.

JOB FOR A COWBOY – Moon Healer
(02/23 – Metal Blade Records)

1. Beyond the Chemical Doorway
2. Etched in Oblivion
3. Grinding Wheels of Ophanim
4. The Sun Gave Me Ashes So I Sought Out the Moon
5. Into the Crystalline Crypts
6. A Sorrow-Filled Moon
7. The Agony Seeping Storm
8. The Forever Rot

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw