Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

IRON MAIDEN – Bruce Dickinson a vírus-konteók híveiről

A pár nap múlva egy új stúdióalbummal jelentkező Iron Maiden énekese, Bruce Dickinson a Yahoo Musicnak fejtette ki, hogy szerint a Coviddal kapcsolatos összeesküvés-elméletek hívei miért ragaszkodnak annyira a meggyőződésükhöz. Ismert, hogy Dickinson tesztje augusztus elején lett pozitív, emiatt el is kellett halasztania a spoken word turnéjának néhány állomását. Hétfőn arról is beszélt, hogy már “teljesen jól van”, és szerinte ez annak köszönhető, hogy korábban megkapta mindkét oltást.

Többek között úgy fogalmazott Dickinson, hogy “őszintén szólva hihetetlennek tartom, hogy egyes emberek még mindig ellenállnak (az oltásoknak)”, hozzátéve azt is, hogy “ezt az (anti)maszk dolgot őszintén nem értem”.


Az a meggyőződésem – és hangsúlyozom, ez egy meggyőződés -, hogy sokkal betegebb lettem volna, ha nem veszem fel a vakcinát. Úgy értem, mindkét oltást megkaptam. Mindenki, akit ismerek, megkapta mindkét oltást. És én ennek nagyon örülök. Tudja, egyikünknek sem nőtt meg a feje, nem akartunk hirtelen 5G-s telefonokhoz csatlakozni, és még csak hajlandóságot sem mutattunk arra, hogy megadjuk magunkat Bill Gatesnek… Szóval mindezek a dolgok, szerintem nagyrészt mítoszok.


Akkor miért terjednek tovább az összeesküvés-elméletek a vírusról és a vakcinákról? És miért van az, hogy ezen elméletek hívei akkor is kitartanak a következtetéseik mellett, ha a bizonyítékok nem támasztják alá őket? A Maiden énekesének erre megvan a saját elmélete.

Szerintem ez a lélektani felépítésük miatt van így. Szükségük van arra, hogy higgyenek ezekben a dolgokban. Ugyanolyanok, mint azok az emberek, akik minden évben leülnek egy hegy tetejére, és várják, hogy vége legyen a világnak. És amikor a világ mégsem ér véget, vajon módosítják a hitüket? Valójában nem. Ez csak megerősíti őket: ‘Igen, végig igazunk volt. Biztosan vége lesz, csak nem idén. A világ többi része ellenünk van!’

Egyesek így gondolkodnak, ilyen a mentalitásuk, és ezen valószínűleg nem is lehet változtatni. De a többieknek azért azt mondanám, hogy oltassák csak be magukat. Ha megbetegedsz, nem leszel annyira beteg. Akkor az egész csak olyan lesz, mint egy enyhe influenza.


Az elmúlt hetekben más zenészeknek is pozitív lett a tesztje: Corey Taylor (Slipknot), Jonathan Davis (Korn), Paul Stanley és Gene Simmons (KISS), Sean Killian (Vio-Lence), Sebastian Bach (ex-Skid Row), de a Tesla és a Lynyrd Skynyrd egyes tagjai is ezt tudatták a nagyközönséggel, a Covid miatt pedig több zenekar is kénytelen volt lemondani vagy elhalasztani koncertjeit. A doom legenda Trouble volt énekese, Eric Wagner nem oltatta be magát, ő pozitív lett, tüdőgyulladással került kórházba és életét vesztette 62 évesen.KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV