IRON MAIDEN – Bruce Dickinson a vírus-konteók híveiről

A pár nap múlva egy új stúdióalbummal jelentkező Iron Maiden énekese, Bruce Dickinson a Yahoo Musicnak fejtette ki, hogy szerint a Coviddal kapcsolatos összeesküvés-elméletek hívei miért ragaszkodnak annyira a meggyőződésükhöz. Ismert, hogy Dickinson tesztje augusztus elején lett pozitív, emiatt el is kellett halasztania a spoken word turnéjának néhány állomását. Hétfőn arról is beszélt, hogy már “teljesen jól van”, és szerinte ez annak köszönhető, hogy korábban megkapta mindkét oltást.

Többek között úgy fogalmazott Dickinson, hogy “őszintén szólva hihetetlennek tartom, hogy egyes emberek még mindig ellenállnak (az oltásoknak)”, hozzátéve azt is, hogy “ezt az (anti)maszk dolgot őszintén nem értem”.


Az a meggyőződésem – és hangsúlyozom, ez egy meggyőződés -, hogy sokkal betegebb lettem volna, ha nem veszem fel a vakcinát. Úgy értem, mindkét oltást megkaptam. Mindenki, akit ismerek, megkapta mindkét oltást. És én ennek nagyon örülök. Tudja, egyikünknek sem nőtt meg a feje, nem akartunk hirtelen 5G-s telefonokhoz csatlakozni, és még csak hajlandóságot sem mutattunk arra, hogy megadjuk magunkat Bill Gatesnek… Szóval mindezek a dolgok, szerintem nagyrészt mítoszok.


Akkor miért terjednek tovább az összeesküvés-elméletek a vírusról és a vakcinákról? És miért van az, hogy ezen elméletek hívei akkor is kitartanak a következtetéseik mellett, ha a bizonyítékok nem támasztják alá őket? A Maiden énekesének erre megvan a saját elmélete.

Szerintem ez a lélektani felépítésük miatt van így. Szükségük van arra, hogy higgyenek ezekben a dolgokban. Ugyanolyanok, mint azok az emberek, akik minden évben leülnek egy hegy tetejére, és várják, hogy vége legyen a világnak. És amikor a világ mégsem ér véget, vajon módosítják a hitüket? Valójában nem. Ez csak megerősíti őket: ‘Igen, végig igazunk volt. Biztosan vége lesz, csak nem idén. A világ többi része ellenünk van!’

Egyesek így gondolkodnak, ilyen a mentalitásuk, és ezen valószínűleg nem is lehet változtatni. De a többieknek azért azt mondanám, hogy oltassák csak be magukat. Ha megbetegedsz, nem leszel annyira beteg. Akkor az egész csak olyan lesz, mint egy enyhe influenza.


Az elmúlt hetekben más zenészeknek is pozitív lett a tesztje: Corey Taylor (Slipknot), Jonathan Davis (Korn), Paul Stanley és Gene Simmons (KISS), Sean Killian (Vio-Lence), Sebastian Bach (ex-Skid Row), de a Tesla és a Lynyrd Skynyrd egyes tagjai is ezt tudatták a nagyközönséggel, a Covid miatt pedig több zenekar is kénytelen volt lemondani vagy elhalasztani koncertjeit. A doom legenda Trouble volt énekese, Eric Wagner nem oltatta be magát, ő pozitív lett, tüdőgyulladással került kórházba és életét vesztette 62 évesen.KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.