INHALE ME – Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth Gábor (Ghostship Recordings) segítségével készültek.

Csiki Dávid dalszerző-gitáros a nuskullnak a premier kapcsán:A Cursed EP egy érzelmi hullámvasút: a maga 15 percével biztosan kiszakít majd a valóságból, míg reggel munkába mész a metrón vagy éjszaka sétálsz hazafelé egy átpiált éjszaka után. A dalok úgy is tudnak egy egészet alkotni, hogy témailag és stílusilag is eltérőek. Más arcunkat mutatják meg, változatosak és sokféle stílusból merítenek, míg Brúnó üvöltése egy új dimenziót nyitott meg a hangzásunkban. A dallamos ének mellett az üvöltés a tőle megszokott kiszámítható mélyek mellett egy elemibb oldalát is megmutatatja…


www.facebook.com/inhalemeband
…Az elsőként megjelent Renegade dal a modern metalcore elemeivel remek választás volt első single-nek. Aztán a Black Market leszakítja az arcod, miközben letargiába taszít. A témája a fogyasztói társadalom és a modern kori rabszolgaság, az emberi élet kontra anyagi haszon egyoldalú harcát mutatja be. Az utolsó másodpercig szétvisz. Hamarosan vizuálisan is alátámasztjuk a dalt. A videó munkálatait mind DIY módon magunknak csináltuk, míg az utómunkáról Sergey Stovba gondoskodott, akárcsak a Renegade esetében.

A harmadik tétel, a Wall of Doubts egy kérdőjelekkel teli útvesztőbe kalauzol, ahol a megoldás az elengedés, ami a továbblépést nyújthatja, de megéri lemondani a jóról, ha már egyszer a miénk volt… (?) Zeneileg talán a legfülbemászóbb dal az EP-ről.

Az Enemy talán legszemélyesebb tétel egy fiú és egy apa örökös ellentétéről szól, ami tele van rivalizálással, lemondásokkal, büszkeséggel és megbánással. A dal zeneileg is megvalósítja ezeket a változatos érzéseket.INHALE ME – Cursed EP (2021)


INHALE ME – Renegade (a 2021-es Cursed EP előzeteseként)


INHALE ME – Faces (2019-es dal és klip)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.