Skip to content

INCENDIARY – Nem akartak az előzőhöz hasonló albumot

Hat évvel a legutóbbi albuma, a Thousand Mile Stare megjelenése után új lemezt ad ki az amerikai hardcore formáció, az Incendiary. A május 26-án piacra kerülő  Change The Way You Think About Pain korongról máris megismerhetjük a Bite the Hook című tételt.

„A lemez tartalmának jelentős része a fájdalom, pontosabban a fájdalom elkerülésének gondolatával foglalkozik – osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat az énekes Brendan Garrone. – A Bite the Hook azokról a küzdelmekről szól, amelyekkel az embernek szembe kell néznie, ha hagyja, hogy valami elhatalmasodjon és megoldatlanul maradjon. A dal agresszivitása és hangulata megadja az alaphangot a lemez többi részéhez.”

„A célunk ezzel a lemezzel az volt, hogy finomítsunk a dalszerzésünkön és agresszívebb legyen az előadásmódunk – tette hozzá a gitáros Brian Audley. – A negyedik lemeznél az szokott lenni az elvárás egy hardcore zenekartól, hogy kezdje el lecsiszolni az éleket, és egyre csiszoltabbá és himnikusabbá váljon. Mi pont az ellenkező irányba akartunk menni, és élesebbé akartuk tenni azokat. Will Putney az első naptól kezdve megértette a feladatot, amint beléptünk a stúdiójába. Segített nekünk a célunk megvalósításában azzal, hogy a legagresszívebb elemeket hozta ki a kíméletlen produkcióhoz, amit csak a dalok megkívántak.”

„Elég ritkán szokott előfordulni, hogy egy hardcore zenekar a negyedik LP-jén dolgozik – vette vissza a szót Brendan. – Ezt egyfajta mérföldkőnek érzem. Mostanra már vagy drasztikusan ’kellett volna’ változtatni a hangzásunkon, vagy pontosan ugyanolyan lemezt készíteni, mint az előző volt. Mi egyiket sem akartuk csinálni. Azt szerettük volna, hogy a végeredmény agresszívebb és kíméletlenebb legyen, mind a dalok, mind a produkció tekintetében.”

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw