Skip to content

INCENDIARY – Nem akartak az előzőhöz hasonló albumot

Hat évvel a legutóbbi albuma, a Thousand Mile Stare megjelenése után új lemezt ad ki az amerikai hardcore formáció, az Incendiary. A május 26-án piacra kerülő  Change The Way You Think About Pain korongról máris megismerhetjük a Bite the Hook című tételt.

„A lemez tartalmának jelentős része a fájdalom, pontosabban a fájdalom elkerülésének gondolatával foglalkozik – osztotta meg a legfontosabb tudnivalókat az énekes Brendan Garrone. – A Bite the Hook azokról a küzdelmekről szól, amelyekkel az embernek szembe kell néznie, ha hagyja, hogy valami elhatalmasodjon és megoldatlanul maradjon. A dal agresszivitása és hangulata megadja az alaphangot a lemez többi részéhez.”

„A célunk ezzel a lemezzel az volt, hogy finomítsunk a dalszerzésünkön és agresszívebb legyen az előadásmódunk – tette hozzá a gitáros Brian Audley. – A negyedik lemeznél az szokott lenni az elvárás egy hardcore zenekartól, hogy kezdje el lecsiszolni az éleket, és egyre csiszoltabbá és himnikusabbá váljon. Mi pont az ellenkező irányba akartunk menni, és élesebbé akartuk tenni azokat. Will Putney az első naptól kezdve megértette a feladatot, amint beléptünk a stúdiójába. Segített nekünk a célunk megvalósításában azzal, hogy a legagresszívebb elemeket hozta ki a kíméletlen produkcióhoz, amit csak a dalok megkívántak.”

„Elég ritkán szokott előfordulni, hogy egy hardcore zenekar a negyedik LP-jén dolgozik – vette vissza a szót Brendan. – Ezt egyfajta mérföldkőnek érzem. Mostanra már vagy drasztikusan ’kellett volna’ változtatni a hangzásunkon, vagy pontosan ugyanolyan lemezt készíteni, mint az előző volt. Mi egyiket sem akartuk csinálni. Azt szerettük volna, hogy a végeredmény agresszívebb és kíméletlenebb legyen, mind a dalok, mind a produkció tekintetében.”

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw