Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ICENAP – Új klipes dal a budapesti brigádtól: The Singed

A The Singed címmel egy videoklippel kísért új dallal jelentkezett a budapesti Icenap.

Tóth Martin énekes: Új klipes dalunkat az elmúlt időszak kétségbeesett kilátástalansága, valamint egy közeli hozzátartozóm távozása ihlette. Lényegében egy evilági üzenet azoknak, akik már nem lehetnek itt velünk. A saját készítésű videóklipet a festői Mátrafüreden forgattuk, és ahogyan az eddigi videóinkat is, ezt is gitárosunk, Robi rendezte, valamint az utómunka is az ő keze munkáját dicséri.

Az Icenapnél már hagyománynak számít, hogy minden nyáron elvonulunk egy természetközeli helyszínre és onnan valami alkotással térünk vissza, tavaly ez egy tiszaroffi akusztikus session videó volt, most pedig a The Singed klipjét készítettük el ilyen indíttatásból. A mátrafüredi helyszín egyébként azért is kifejezetten fontos számunkra, mert a zenekarból a dobosunk kivételével mindnyájan a Mátra közelében nőttünk fel (Robi egyébként pont Mátrafüreden), jómagam pedig mai napig heti rendszerességgel látogatom a hegység zegzugait.


www.facebook.com/icenap.music
Az Icenap 2019 nyarán állt össsze, amikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és végül jómagam érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során rá kellett jönnünk, hogy a másfajta hangszerelési irány – a nu-metaltól és a hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is – egy új zenekart indokol. Így született meg végül az Icenap.

Az elmúlt egy évben megjelentettünk két kislemezt (Innerstate, Dispirit) és olyan zenekarok társaságában volt szerencsénk koncertezni, mint a Watch My Dying, a Shell Beach, vagy a Téveszme, plusz a legutóbbi lezárások alatt szerencsésen több élő stúdiókoncertünk is rögzítésre került, ezen kívül az Analog Music Hall rock/metal tehetségkutatójának döntős zenekara vagyunk. A döntő egyébként pont most szombaton kerül megrendezésre (augusztus 28.) az említett helyszínen.

Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry.ICENAP – The Singed (2021)


Tóth Martin énekes:A Dispirit a legelső dal volt, amelyen a zenekarunk dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után, így a lehető legtöbb változás ment végbe rajta ez idő alatt. Ami a tematikáját illeti, ez a szám az ‘energiavámpír’ jelenségről szól, a ‘negativitás kultúrájáról’, amely napjainkban sikeresen megmérgezi a mentális közhangulatot. A dal üzenete: ‘a depresszió nem divat, hanem betegség’….


ICENAP – Dispirit (2020)

ICENAP – Innerstate (2020)

www.instagram.com/icenap__

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV