Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ICENAP – Interjú és stúdió-session a budapesti metal brigáddal

A SoundCam Productions csatornáján egy interjú és stúdió session keretein belül szerepelt a budapesti Icenap, ahol a See You Never című dalukat játszották el.

Ez volt az idei évünk második online élőzése az Open Music Channeles koncertünk után. Minden ilyen megjelenésnél nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy legyenek hasonló csatornák itthon is, főleg ezekben az időkben, mikor a zenekarok – ahogy minden egyéb kulturális termék – egyre inkább költöznek a virtuális térbe.

A következő hónapban egyébként egy új animációs videóklippel jelentkezünkk, valamint Pécsett is játszani fogunk, szintén ‘online’, a KMDB Recordings stúdiójában
.”

www.facebook.com/icenap.musichttps://www.youtube.com/watch?v=video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsoundcam%2Fvideos%2F156277573031111%2F&show_text=true&width=600

…Rólunk röviden: a 2019-as év nyarán állt össze a zenekar, amikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és végül jómagam érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során rá kellett jönnünk, hogy a másfajta hangszerelési irány a nu-metal és egyéb hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol, így született meg végül az Icenap.


Tóth Martin énekes:A Dispirit a legelső dal volt, amelyen a zenekarunk dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után, így a lehető legtöbb változás ment végbe rajta ez idő alatt. Ami a tematikáját illeti, ez a szám az ‘energiavámpír’ jelenségről szól, a ‘negativitás kultúrájáról’, amely napjainkban sikeresen megmérgezi a mentális közhangulatot. A dal üzenete: ‘a depresszió nem divat, hanem betegség’….


ICENAP – Dispirit (2020)


Első koncertünk a székesfehérvári Yippi Feszt 2020-on volt szeptemberben, a Shell Beach és a Téveszme társaságában, melyet az Analog Music Hall Rock/Metál tehetségkutatója követett, ahol a zsűri és a közönség szavazatai alapján is az elődöntőbe kerültünk. Ezután a Watch My Dying előzenekaraként léptünk fel legutóbbi koncertjükön.


Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry.ICENAP – Innerstate (2020)


www.instagram.com/icenap__

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV