ICED EARTH – Jon Schaffer két vádpontban elismerte bűnösségét, nem fog évtizedeket rács mögött tölteni

A januári Capitolum-ostromban résztvevők közül Jon Schaffer elsőként ismerte el a bűnösségét, az Iced Earth gitárosa/főnöke együttműködési megállapodást is kötött az amerikai kormánnyal.

Ismert, hogy Schaffer ellen azért indult eljárás, mert januárban részt vett a Capitolium ostromában. A zenész a hat vádpontból kettő esetében ismerte el bűnösségét: a kongresszus hivatalos eljárásának akadályozásában, illetve abban, hogy halálos vagy veszélyes fegyverrel behatolt a Capitolium elzárt területére. Az előbbi vádpont alapján 20 éves szabadvesztés is kiszabható, a második esetében pedig 10, de nem fog 30 évet a rács mögött tölteni, mert a CNNbeszámolója alapján az ügyvédjei és az ügyészek megállapodást kötöttek. Várhatóan három és fél évtől maximum négy és fél évig tartó szabadságvesztést inditványoznak majd az ügyészek, ennek mértéke az említett együttműködés eredményességétől is függ. Várhatóan szabadlábon védekezhet majd az eljárás során.Schaffer védőügyvédje arra hivatkozva kérte a szabadlábra helyezést, illetve az utazási korlátozások feloldását is, hogy Schaffer Indiana államban él, a családja viszont Floridában, róluk gondoskodnia kell, ráadásul az ügyét képviselő jogi stáb Arizonában tartózkodik. Arra is hivatkozott, hogy a zenész önmaga jelentkezett a hatóságoknál, miután megtudta, hogy körözik a zavargások miatt, továbbá elsőként ismerte el a felelősségét, bűnösségét.

Schaffert a következő feltételekkel helyezhetik szabadlábra:
– bírósági felügyelet alatt áll majd Indianában
– átadja útlevelét és egyéb nemzetközi úti okmányait
– Washington DC-ben csakis a bírósági tárgyalások, illetve az ügyvédekkel való találkozások alkalmával jelenhet meg
– Az USA kontinentális területén csakis akkor utazhat, ha előtte értesíti erről a hatóságot
– nem birtokolhat lőfegyvert, robbanószerkezeteket, beleértve a legálisan tartott lőfegyvereket is, az otthonában semmilyen lőfegyvert nem tarthat

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.