Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ICED EARTH – Jon Schaffer két vádpontban elismerte bűnösségét, nem fog évtizedeket rács mögött tölteni

A januári Capitolum-ostromban résztvevők közül Jon Schaffer elsőként ismerte el a bűnösségét, az Iced Earth gitárosa/főnöke együttműködési megállapodást is kötött az amerikai kormánnyal.

Ismert, hogy Schaffer ellen azért indult eljárás, mert januárban részt vett a Capitolium ostromában. A zenész a hat vádpontból kettő esetében ismerte el bűnösségét: a kongresszus hivatalos eljárásának akadályozásában, illetve abban, hogy halálos vagy veszélyes fegyverrel behatolt a Capitolium elzárt területére. Az előbbi vádpont alapján 20 éves szabadvesztés is kiszabható, a második esetében pedig 10, de nem fog 30 évet a rács mögött tölteni, mert a CNNbeszámolója alapján az ügyvédjei és az ügyészek megállapodást kötöttek. Várhatóan három és fél évtől maximum négy és fél évig tartó szabadságvesztést inditványoznak majd az ügyészek, ennek mértéke az említett együttműködés eredményességétől is függ. Várhatóan szabadlábon védekezhet majd az eljárás során.Schaffer védőügyvédje arra hivatkozva kérte a szabadlábra helyezést, illetve az utazási korlátozások feloldását is, hogy Schaffer Indiana államban él, a családja viszont Floridában, róluk gondoskodnia kell, ráadásul az ügyét képviselő jogi stáb Arizonában tartózkodik. Arra is hivatkozott, hogy a zenész önmaga jelentkezett a hatóságoknál, miután megtudta, hogy körözik a zavargások miatt, továbbá elsőként ismerte el a felelősségét, bűnösségét.

Schaffert a következő feltételekkel helyezhetik szabadlábra:
– bírósági felügyelet alatt áll majd Indianában
– átadja útlevelét és egyéb nemzetközi úti okmányait
– Washington DC-ben csakis a bírósági tárgyalások, illetve az ügyvédekkel való találkozások alkalmával jelenhet meg
– Az USA kontinentális területén csakis akkor utazhat, ha előtte értesíti erről a hatóságot
– nem birtokolhat lőfegyvert, robbanószerkezeteket, beleértve a legálisan tartott lőfegyvereket is, az otthonában semmilyen lőfegyvert nem tarthat

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.