H.E.A.T. – Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a H.E.A.T. II lemezt, az utódja pedig az elődje lett, Kenny Leckremo, akivel a banda első két albuma készült. Erik friss posztjából az derült ki, hogy már három hete kórházban kezelik.

Itt az ideje, hogy ezt nyilvánosságra hozzam. Igyekszem lerövidíteni a hosszú sztorit. Jelenleg már 22. napja vagyok egy svédországi kórházban. Nagyjából egy hónapja még tele voltam energiával, mindent meg tudtam csinálni, amit szoktam, aztán váratlanul elkezdtem kimerültnek érezni magam, még a legegyszerűbb dolgokra sem volt energiám. Ha öt percig sétáltattam a kutyámat, már úgy éreztem, mintha lefutottam volna egy maratont. Valami nem volt rendben. Néhány vérvizsgálat után… most itt vagyok és kezdem az akut leukémiás (acute lymphocytic leukemia, ALL) kezelésem harmadik hetét…

www.facebook.com/heatsweden…Lényegében arról van szó, hogy a csontvelő egészséges sejtjeinek működése háttérbe szorul. Rendkívül hálás vagyok, hogy egy olyan korban élek, amikor ez a betegség gyógyítható. Hatalmas fejlődések zajlottak le ezen a téren. A szervezetem jól reagál a kezelésre, de ez hosszú folyamat, egyben életem eddigi legjelentősebb kihívása lesz. Számomra és a családomra is. Mentálisan és fizikailag.

Sokat gondolkodtam, hogyan közelítsek mindehhez, és úgy döntöttem, hogy teljesen transzparenssé teszem a dolgot. A kezelés folyamán lesznek jó napok és rosszak is, de azt hiszem, fontos, hogy beszéljünk róla, hogy megmutassuk a gyengeségünket is, akár a rossz napokat is. Az élet amúgy sem csupán habosbabos közösségi médiás lét. Ezt egyetlen Insta-filter sem tudja széppé varázsolni.

Nem mindig választhatjuk meg, hogy mi történjen velünk, az élet egy szerencsejáték, azt azonban megválaszthatjuk, hogyan reagálunk a történésekre. Nos… legalábbis a tőlünk telhetőt megtehetjük. Nem ígérek rendszeres bejelentkezéseket, de ha jövök, akkor egy új oldalamat fogjátok látni. Felteszem, egy nyíltabb oldalamat…

Végezetül… A körülményekhez képest jól vagyok és készen állok arra, hogy megbirkózzam ezzel a kihívással, ahogy csak tudok.

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.