Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

H.E.A.T. – Erik Grönwallt leukémiával kezelik egy svéd kórházban

Még október végén jött a hír, hogy énekest cserélt a svéd dallamrocker H.E.A.T.: elbúcsúztatták Erik Grönwall énekest, akivel 2020 februárjában hozták ki a hatodik albumukat, a H.E.A.T. II lemezt, az utódja pedig az elődje lett, Kenny Leckremo, akivel a banda első két albuma készült. Erik friss posztjából az derült ki, hogy már három hete kórházban kezelik.

Itt az ideje, hogy ezt nyilvánosságra hozzam. Igyekszem lerövidíteni a hosszú sztorit. Jelenleg már 22. napja vagyok egy svédországi kórházban. Nagyjából egy hónapja még tele voltam energiával, mindent meg tudtam csinálni, amit szoktam, aztán váratlanul elkezdtem kimerültnek érezni magam, még a legegyszerűbb dolgokra sem volt energiám. Ha öt percig sétáltattam a kutyámat, már úgy éreztem, mintha lefutottam volna egy maratont. Valami nem volt rendben. Néhány vérvizsgálat után… most itt vagyok és kezdem az akut leukémiás (acute lymphocytic leukemia, ALL) kezelésem harmadik hetét…

www.facebook.com/heatsweden…Lényegében arról van szó, hogy a csontvelő egészséges sejtjeinek működése háttérbe szorul. Rendkívül hálás vagyok, hogy egy olyan korban élek, amikor ez a betegség gyógyítható. Hatalmas fejlődések zajlottak le ezen a téren. A szervezetem jól reagál a kezelésre, de ez hosszú folyamat, egyben életem eddigi legjelentősebb kihívása lesz. Számomra és a családomra is. Mentálisan és fizikailag.

Sokat gondolkodtam, hogyan közelítsek mindehhez, és úgy döntöttem, hogy teljesen transzparenssé teszem a dolgot. A kezelés folyamán lesznek jó napok és rosszak is, de azt hiszem, fontos, hogy beszéljünk róla, hogy megmutassuk a gyengeségünket is, akár a rossz napokat is. Az élet amúgy sem csupán habosbabos közösségi médiás lét. Ezt egyetlen Insta-filter sem tudja széppé varázsolni.

Nem mindig választhatjuk meg, hogy mi történjen velünk, az élet egy szerencsejáték, azt azonban megválaszthatjuk, hogyan reagálunk a történésekre. Nos… legalábbis a tőlünk telhetőt megtehetjük. Nem ígérek rendszeres bejelentkezéseket, de ha jövök, akkor egy új oldalamat fogjátok látni. Felteszem, egy nyíltabb oldalamat…

Végezetül… A körülményekhez képest jól vagyok és készen állok arra, hogy megbirkózzam ezzel a kihívással, ahogy csak tudok.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.