Skip to content

GUTTED – Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek

Egy 5 dalos új EP-n dolgozik a brutális death/grind vonalon a hazai színtér elitjéhez tartozó Gutted. A csapat legutóbbi, negyedik albuma 2016-ban jött ki Martyr Creation címmel.

Üdv Mindenkinek! A Gutted zenekar egy új kislemezen dolgozik, amelyen 5 új dal fog szerepelni, a tervezett megjelenési dátum valamikor 2021 ősz/tél. Az eddig még cím nélküli EP felállása, Hajnali Sándor énekes/szövegek/koncepció mellett: Borka Zoltán gitáros/ basszusgitáros/dalszerző és Krzysztof Klingbein dobos, de ez a felállás, egyelőre, csak erre a kislemezre szól.

www.facebook.com/guttedhorde
Hajnali Sándor:Sajnos megint változott a zenekar felállása, mert a legutóbbi felállásból a többieknek más dolgok kerültek prioritásba, de úgy gondoltam, hogy menni kell tovább, még ebben a lehetetlennek tűnő világban is. Koncertfronton semmi terv nincs az idei évre, az majd a 2022-es év története lesz…

Nem hiszek a nagylemezek világában, főleg nem a mi szintünkön, mert azt gondolom, hogy nagyon kevesen hallgatnak végig nagylemezeket és a digitális lemezeink eladásai is ezt mutatják. Minden lemezünkről az első 3-4 dal pörög a legjobban, a lemezek második fele mintha nem is létezne…

A kislemezhez először Borka Zoltánt sikerült megnyernem, aki nagyon lelkesen és pozitívan áll a közös munkához, nem mellesleg pedig, nagyon jó dalokat írt, erre az anyagra.

Az EP anyagán a lengyel származású Krzysztof Klingbein fog dobolni, aki egy fiatal, de nagyon tehetséges session-dobos, és úgy gondolom, hogy a játékával lesz igazán teljes ez a kislemez. A stílus maradt death metal, bár egy kicsivel másabb irányba halad, de ez szerintem természetesen fakad az új felállásból, ilyenkor ez elkerülhetetlen.

Tony Koehl, Tony Koehl, Tony ‘Mindenható’ Koehl!!! Ő készíti majd az EP borítóját, ehhez egyszerűen nem tudok, mit hozzáfűzni, jelenleg is sokkban vagyok, el sem hiszem, hogy vele fogok dolgozni! Nagyon várom a közös munkát, és biztos vagyok benne, hogy ismét egy mesterművet fog elkészíteni!

A zenekar történetében először egy konceptanyag készül, a történetet egyelőre fedje homály, nem tündérmese, de nyilván, ezt nem is kell mondani.

krzysztofklingbein.com www.sketchthesoul.com

További információk hamarosan! Minden jót Nektek!


GUTTED – False Happiness (a 2016-os Martyr Creation albumhoz)


nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw