Skip to content

GOTHMINISTER – Megcélozzák az Eurovíziós Dalfesztivált

A norvég Gothminister egy meghatározhatatlan jelenség. Ennek a káprázatnak az egyik tényezője a modern gótikus indusztriális metal, a táncoltató EDM részek valamint egy csipetnyi retro hangulat egyedi keveréke. A másik tényezőnek a lenyűgöző színpadi showkat vagy éppen a színvonalas zenei videókat nevezhetjük, amelyek eddig több mint 30 nemzetközi filmes díjjal lettek jutalmazva.

A közelmúltban lezajlott nagyszabású európai turné után és a hamarosan megjelenő Pandemonium II: The Battle Of The Underworlds album felvezetéseként a Gothminister egy látványos klipet készített az új, We Come Alive című kislemezéhez. A sötétség ikonikus mesterei ráadásul részt vesznek a norvég Melodi Grand Prix 2024 hétvégi megmérettetésen, amely az ország előválogatójaként szolgál az Eurovíziós Dalfesztiválra.

„Az új kislemez, a We Come Alive máris rengeteg szeretetet kapott a régi és az új rajongóktól” – kommentálta a dalt valamint a versenyen való részvételt a Gothminister alapító énekese, zeneszerzője, Bjørn Alexander Brem. – Itt az ideje, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon a rock és a metal Norvégia részéről felkerüljön a térképre! A rock és a metal színtér rendelkezik a világ leghűségesebb rajongótáborával, és mi mindig is támogatni fogjuk egymást. A dal a másságról szól, és arról, hogy álljunk ki együtt a világban tapasztalható igazságtalanság és kegyetlenség ellen. Hatalmas élmény volt az NRK által közvetített január 5-i, pénteki sajtótájékoztató, amikor az egész TV-stúdió tele lett füsttel a füstgépemnek köszönhetően, és piros lézerkesztyűvel „szarvakat” mutattam a kamerákba! Január 12-én, pénteken kerül nyilvánosságra a versenyre szánt dal végleges változata (MGP verzió). A Gothminister január 13-án, szombaton, Norvégiában fog versenyezni az első fordulóban, hogy az ország jelöltje legyen az Eurovíziós Dalfesztivál 2024-es versenyére!”

A kemény és súlyos hangzások valamint a lenyűgöző teátrális élő előadások világában a Gothminister méltán vívta ki magának az „egyik legikonikusabb gótikus/indusztriális metal együttes” hírnevet. 1999 óta nem csak a figyelemre méltó atmoszférikus sűrűségű, erőteljes hangzásuk inspirálja a hallgatóságukat, hanem ékesszóló fantáziatörténeteik eddig ismeretlen területekre is elrepítették őket.

A Gothminister közelgő stúdióalbuma, a Pandemonium II: The Battle Of The Underworlds május 3-án jelenik meg limitált, átlátszó bakeliten és CD-Digipakon az AFM Records gondozásában. A lemez ott folytatja, ahol a 2022-es előd, a Pandemonium abbahagyta: a nagy sikerű korong meghódította a slágerlistákat, a német alternatív listák első helyére került, és a Dark Music Awards-on a „2022-es év albumának” választották. A Gothminister videóklipjei, kizárólag a Pandemonium-hoz és a Demons-hoz lenyűgöző módon 19 filmes díjat nyertek világszerte.

Az új Gothminister album összes dalát Bjørn Alexander Brem írta és komponálta, aki egyben az új kiadvány producere is volt. A keverést Henning Verlage (Unheilig, Eisbrecher), a maszterelést a norvég hangmérnök Morten Lund végezte el, aki többek között Morten Harkettel (A-ha) is dolgozott már együtt.

„Az új anyag gyorsabb és fülbemászóbb, mint az előd album volt, ugyanakkor még összetettebben és modernebben szól, kifinomultabb énekdallamokkal és kihívó breakekkel – árulta el Bjørn Alexander Brem. – Mindemellett a táncparkettre való, lendületes ütemek és az ultrahangos, kemény gitárriffek koncepciója továbbra is megmaradt, így összekötve a két kiadványt.”

Ha nem szeretnéd kihagyni ezt a minden képzeletet felülmúló horror-showt, rendeld elő most az album egy példányát a következő címen:
https://gothminister.bfan.link/pandemonium-ii-the-battle-of-the-underworlds

A We Come Alive már elérhető az összes digitális szolgáltatónál:
https://gothminister.bfan.link/we-come-alive

GOTHMINISTER – Pandemonium II: The Battle Of The Underworlds
(05/03 – AFM Records)

1. Battle of the Underworlds
2. We Live Another Day
3. Creepy Shadows
4. One Dark Happy Nation
5. I Am the Devil
6. The Procession
7. I Will Drink Your Blood
8. Aftermath
9. Tonight
10. We Are the Heroes
11. Monostereo Creature
12. We Come Alive

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw