Skip to content

GLASS CASKET – Újra aktív a Between the Buried and Me-zenészeket is felvonultató banda

Az amerikai Glass Casket a 2006-os Desperate Man’s Diary albuma után eltűnt a technikás deathcore „térképéről”, ám most, 17 év elteltével egy új kislemezzel jelentkezett! A Let Them Go című szerzemény ráadásul egy EP előhírnökének is tekinthető, amely a címeként a zenekar nevét viselve július 9-én fog megjelenni a Silent Pendulum Recordsnál. A Glass Casket jelenleg a következő felállásban dolgozik: Adam Cody énekes (Wretched, Columns), Dustie Waring gitáros, Blake Richardson dobos (mindketten Between the Buried and Me), Sid Menon bőgős és Wes Hauch gitáros (Alluvial, Devin Townsend-live).

„Igazából soha nem mentünk sehova – mondta a hirtelen visszatéréssel kapcsolatban Dustie Waring. – Mindenkinek megvolt a saját élete és voltak terveink. A legtöbb srác akkoriban főiskolára járt, én pedig csak turnézni és játszani akartam, amennyit csak lehet, így Blake és én végül a BTBAM-ben töltöttük az elmúlt tizenkilenc évet. Amikor a Desperate Man’s Diaryt felvettük, már kiadtuk az Alaskát a BTBAM-vel, és szinte megállás nélkül turnéztunk, így csak néhány koncertre volt módunk abban az időszakban. Még 2014-ben Wes Hauch eljött hozzám, körülbelül egy hónapig nálam lakott, és Blake-kel összeraktunk néhány anyagot, meg feldemóztunk pár dolgot. Azt hiszem, egyszerűen nem érkezett még el az ideje, így egy darabig csak ültünk rajta, és félretettük a riffeket és a témákat arra az időre, amikor a dolgok sorra keríthetők. Gyorsan haladjunk előre egy évvel ezelőttre… Blake elkezdett dolgozni néhány anyagon, és átküldött nekünk pár ötletet. Onnantól kezdve minden kezdett formát ölteni, én pedig elkezdtem feldemózni a gitárokat, csak hogy lássam, hol tartunk és hogyan érezzük magunkat a dalok alatt. Mindenki rendesen odáig volt az anyagért, így Blake otthon felvette a dobokat, én bementem, majd Jamie Kinggel feljátszottam a gitárokat és a basszusgitárt, Adam is bejött majd Jamie-vel vokálozott, Wes pedig otthon hozzátette a szólóit. Nagyon gyors, nagyon egyszerű folyamat volt ez számunkra, és jobban sikerült, mint arra számítottunk. Eljött az ideje.”

A Silent Pendulum Records a Glass Casket két eddigi lemezének, a We Are Gathered Here Todaynek és a Desperate Man’s Diarynek az újrakiadásán is dolgozik, amelyek megjelenési dátumát később jelentik majd be. Az új EP-ről viszont még megtudhattunk néhány információt a zenekartól:

„Az ezen a kiadványon található dalszövegek egy kör bezárulását jelentik számomra – mondta Adam Cody. – Régóta vártam már arra, hogy a Glass Casket egy újabb anyagot adhasson ki. Az első két lemezünk tele volt kétségbeeséssel és szívfájdalommal. A mostani kiadványon található dalszövegek viszont tele vannak lendülettel és elszántsággal. A mentális betegségek kezeléséről és az akadályok napról napra történő leküzdéséről szólnak. A múltbeli tragédiák elengedésével is foglalkoznak. A folyamatos harccal, amivel mindannyiunknak nap mint nap meg kell küzdenünk. Senki sem áll e felett.”

„Ami a hatásokat illeti, azt hiszem, hűek maradtunk a zenekar hangzásának integritásához, csak most már felnőtt és tapasztaltabb zenészek vagyunk – tette hozzá Dustie Waring. – Személy szerint a klasszikus death metal, köszönhetően mondjuk a Cannibal Corpse-nak és a Monstrositynek, nagy hatással volt rám. Na, meg a korai Decapitated, az Emperor, a Converge, a Blood Has Been Shed és a Cryptopsy.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw