GHOST BATH – Videoklippel az október végi album első dala: Convince Me To Bleed

Self Loather címmel október 29-én jelenik meg a nyomasztó hangulatú, atmoszférikus black metalt játszó amerikai Ghost Bath negyedik albuma, a 2017-es Starmourner lemez utódjának első előzetese a Convince Me To Bleed dal, amelyhez klip is született.

A Self Loather lemez egyben a Ghost Bath trilógiájának (tragédia, eksztázis és rettegés/gyűlölet) lezárása, és ha minden igaz, az eddigi legpusztítóbb, legsötétebb zenéjük született meg.


A frontember Dennis Mikula:A Self Loather mindig is része volt a kreatív víziómnak. A trilógia ezen utolsó részét súlyosabbnak, pusztítóbbnak, sötétebbnek és gonoszabbnak képzeltem el már alapból. És messze a leginkább gyűlölettel teli lemezünk lett. A három alapvető emberi érzelem, amit meg akartam ragadni, a tragédia (Moonlover), az eksztázis (Starmourner) és a rettegés/gyűlölet (Self Loather). Miközben ugyanakkor mindegyik a depressziót és a szomorúságot fejezi ki…

www.facebook.com/blackghostbath
…Azt hiszem, ezen a lemezen megtaláltuk a hangzásunkat. Az eredeti cím Sunloather volt, és bár utálom a napot, úgy éreztem, hogy ez a cím nem igazán illik mindazon témákhoz, amelyeket megformáltunk.

Van valami, amit a napnál is sokkal jobban utálok. Önmagam. Így aztán úgy döntöttünk, hogy lemondunk a kozmikus előtagról, és helyette az album valódi jellegét adjuk meg.GHOST BATH – Convince Me To Bleed (a 2021-es Self Loather albumhoz)

GHOST BATH – Self Loather
(10/29 – Nuclear Blast)

01. Convince Me To Bleed
02. Hide from the Sun (feat. CJ McMahon – Thy Art Is Murder)
03. Shrines of Bone
04. Sanguine Mask
05. A Crystal Lattice
06. Sinew and Vein (feat. Graf – Psychonaut 4)
07. I Hope Death Finds Me Well
08. For it is a Veil
09. Unbearable
10. Flickering Wicks of Black


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.