Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

FROM THE SKY – Máris egy új dal, a múlt szellemeinek megidézése: Luna

Még csupán négy hónap telt el a From The Sky debütáló albumának megjelenése óta, Luna címmel azonban már itt is van egy vadonatúj dal, amely már a szeptemberre várható második lemez, az Antarktika első előzetese.

“Tavaly szeptemberben jelent meg a Rex című album, az ex-Miserium énekes, multihangszeres, dalszerző Tari Szabolcs új formációjának – From The Sky – debütáló lemeze. Összesen négy kislemezdal látott napvilágot eddig videók formájában: a lírai Libra és Lacrimosa (Tears Fall Down), valamint az extrémebb oldalt képviselő Finisterra és Libera Me. A zenekar augusztus 5-én a Barba Negrában élőben is bemutatkozott a Dalriada és a Tales Of Evening társaságában.”

A Luna az első kislemezdal a szeptemberre várható második From The Sky lemezről. Az érzések, amelyeket közvetít, leginkább a múlt szellemeinek megidézését juttathatja eszünkbe. Ellentétben a Lacrimosa és Libra című dalainkkal itt most nem a zongora, hanem a klasszikus gitár adja a lírai aláfestést. A megírását leginkább Wanda Martin és az ő “Az ártatlanság és tapasztalás dalai” című kiállítása, fotósorozata inspirálta.

A Luna szövegét és a zenét Tari Szabolcs írta, a borító Kóródi Tamás munkája. A videót Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás készítette (Toma Pictures), a keverés és a maszterizálás a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlott Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla vezényletével. Eredeti fotó: Zorán Varga (FTS – Libera Me session március 2021.)


www.facebook.com/wearefromthesky


FROM THE SKY – Luna (a 2022-es Antarktika album előzeteseként)

Tari Szabolcs:Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd szólóprojektbe kezdek. Mindig is zenekarpárti voltam, ezúttal viszont egyedül dolgoztam, kontroll nélkül a dalokon. Teljesen szabadjára engedhettem a fantáziámat, és alá tudtam rendelni őket azoknak az érzéseknek, amiket szerettem volna megszemélyesíteni.

A dalszövegek megírásához egy rendkívül személyes, mély kötelék megszakadása adta az inspirációt, ami tulajdonképpen a Miserium utolsó single-jével, a 100,000 Light-Years című dalával indult útnak még 2019-ben. Hiszek a kimondott szavak erejében, ahogy abban is, hogy az ilyen tematikájú zeneszámok képesek lehetnek segíteni bármelyikünk lelki felépülését. Igyekeztem árnyaltabban fogalmazni, és megadni a lehetőséget, hogy mindenki beleképzelhesse a saját szituációját a nótákba.

A düh, a nyomasztó szomorúság, a kétségek és a válasz nélkül maradt kérdések kavarognak végig a lemezen, ezek egészülnek ki néha pozitívabb ‘mantrákkal’.

A zenekar nevét hosszú válogatás előzte meg, ahol végül az általam sokat ismételt ‘engem ne kérdezz, én nem vagyok idevalósi’ szarkasztikus frázis adta meg az irányt. Ahogy körbenézek a világban, szinte napi rendszerességgel eszembe jut, hogy ‘mit keresek én itt?’. Aztán a magányos óráimon gondolkozván arra jutottam, hogy a klasszikus zenei gyökerem miatt úgyis mindig lesz egy bizonyos éteri teatralitása, ha úgy tetszik pátosz-faktora a dalaimnak, így már magától jött a felismerés; ezek az érzések az égből jöttek.FROM THE SKY – Lacrimosa (Tears Fall Down) (a 2021-es Rex albumhoz)
FROM THE SKY – Rex (a 2021-es album)
FROM THE SKY – Finisterra (a 2021-es Rex albumhoz)
FROM THE SKY – Libra (a 2021-es Rex albumhoz)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.