FROM THE SKY – Máris egy új dal, a múlt szellemeinek megidézése: Luna

Még csupán négy hónap telt el a From The Sky debütáló albumának megjelenése óta, Luna címmel azonban már itt is van egy vadonatúj dal, amely már a szeptemberre várható második lemez, az Antarktika első előzetese.

“Tavaly szeptemberben jelent meg a Rex című album, az ex-Miserium énekes, multihangszeres, dalszerző Tari Szabolcs új formációjának – From The Sky – debütáló lemeze. Összesen négy kislemezdal látott napvilágot eddig videók formájában: a lírai Libra és Lacrimosa (Tears Fall Down), valamint az extrémebb oldalt képviselő Finisterra és Libera Me. A zenekar augusztus 5-én a Barba Negrában élőben is bemutatkozott a Dalriada és a Tales Of Evening társaságában.”

A Luna az első kislemezdal a szeptemberre várható második From The Sky lemezről. Az érzések, amelyeket közvetít, leginkább a múlt szellemeinek megidézését juttathatja eszünkbe. Ellentétben a Lacrimosa és Libra című dalainkkal itt most nem a zongora, hanem a klasszikus gitár adja a lírai aláfestést. A megírását leginkább Wanda Martin és az ő “Az ártatlanság és tapasztalás dalai” című kiállítása, fotósorozata inspirálta.

A Luna szövegét és a zenét Tari Szabolcs írta, a borító Kóródi Tamás munkája. A videót Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás készítette (Toma Pictures), a keverés és a maszterizálás a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlott Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla vezényletével. Eredeti fotó: Zorán Varga (FTS – Libera Me session március 2021.)


www.facebook.com/wearefromthesky


FROM THE SKY – Luna (a 2022-es Antarktika album előzeteseként)

Tari Szabolcs:Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd szólóprojektbe kezdek. Mindig is zenekarpárti voltam, ezúttal viszont egyedül dolgoztam, kontroll nélkül a dalokon. Teljesen szabadjára engedhettem a fantáziámat, és alá tudtam rendelni őket azoknak az érzéseknek, amiket szerettem volna megszemélyesíteni.

A dalszövegek megírásához egy rendkívül személyes, mély kötelék megszakadása adta az inspirációt, ami tulajdonképpen a Miserium utolsó single-jével, a 100,000 Light-Years című dalával indult útnak még 2019-ben. Hiszek a kimondott szavak erejében, ahogy abban is, hogy az ilyen tematikájú zeneszámok képesek lehetnek segíteni bármelyikünk lelki felépülését. Igyekeztem árnyaltabban fogalmazni, és megadni a lehetőséget, hogy mindenki beleképzelhesse a saját szituációját a nótákba.

A düh, a nyomasztó szomorúság, a kétségek és a válasz nélkül maradt kérdések kavarognak végig a lemezen, ezek egészülnek ki néha pozitívabb ‘mantrákkal’.

A zenekar nevét hosszú válogatás előzte meg, ahol végül az általam sokat ismételt ‘engem ne kérdezz, én nem vagyok idevalósi’ szarkasztikus frázis adta meg az irányt. Ahogy körbenézek a világban, szinte napi rendszerességgel eszembe jut, hogy ‘mit keresek én itt?’. Aztán a magányos óráimon gondolkozván arra jutottam, hogy a klasszikus zenei gyökerem miatt úgyis mindig lesz egy bizonyos éteri teatralitása, ha úgy tetszik pátosz-faktora a dalaimnak, így már magától jött a felismerés; ezek az érzések az égből jöttek.FROM THE SKY – Lacrimosa (Tears Fall Down) (a 2021-es Rex albumhoz)
FROM THE SKY – Rex (a 2021-es album)
FROM THE SKY – Finisterra (a 2021-es Rex albumhoz)
FROM THE SKY – Libra (a 2021-es Rex albumhoz)
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.