Skip to content

F.O.SYSTEM – 30 évvel az egyetlen nagylemez után új felvétel született

Eredetileg 2020 őszén akart volna egy nagykoncertet adni az F.O.System, de végül erre csak jövő szombaton, november 6-án kerül sor a Barba Negrában. Viszont született egy új felvételük, egy VHK feldolgozás, az Ahol nincs föld, amely eredetileg az 1998-as Vágtázó Halottkémek lemezen, Az Éden Visszahódítása 2-n jelent meg.

Mátyás Attila a Lángolónak:Nagyon fontos, hogy ez nem egy új F.O.-dal, hanem egy új stúdiófelvétel tőlünk. Több más zenekarral együtt minket is megkértek, hogy egy készülő VHK-tribute lemezre készítsük el a saját változatunkat a dalból.

Jerabek Csaba: „Ugyan a kiadvány még nem realizálódott, viszont mi úgy gondoltuk, ha már ennyit dolgoztunk vele, megmutatjuk az embereknek, mit raktunk össze a stúdióban.”
(Fotó: Dávid Zsolt)

www.facebook.com/FOSystem
MA:Áthangszereltük, főleg az éneket kellett más fekvésbe helyezzem, ugyanis Grandpierre Attila előadásmódja teljesen más, mint az enyém, a végeredmény sokkal letisztultabb, mélyebb, ha úgy tetszik sötétebb, darkabb, mondhatni pszichedelikusabb hangulatú lett. A VHK világa tőlem valamennyire távol áll, ezért is formáltuk ennyire a saját képünkre a dalt.

JCS:Jelentősen átdolgoztuk a dalt, a basszustémát pedig teljesen újraírtam, lecseréltem.Arról, hogy ez a dal bekerül-e a november 6-i koncert programjába:

MA:Ezen még hezitálunk, pedig ma már próbán elővettük. Tomi most gyógyult fel betegségéből, több mint három hétig nélküle próbáltunk, és nagyon fontos lenne, hogy tökéletesre csiszolhassuk az élő verziót. Szóval még nem mondom, hogy koncertpremier is lesz.

JCS:Még lehet, mivel végre együtt tudunk próbálni, de maradjunk annyiban, hogy majd a beállás után, amikor a setlistet összeírjuk, akkor derül ki, a közönségnek pedig legyen meglepetés.nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw