Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

Régóta lehet pletykákat hallani arról, hogy a 2014-es Down IV – Part 2 című EP-t követően új hanghordozóval jelentkezik a Down. Nos, úgy tűnik, hogy ez mostanában valóban megtörténhet. Legalábbis erről árulkodik Kirk Windstein gitárosnak a közösségi médiában közzétett bejegyzése: „Nos… ma valahogy megírtunk 2 Down-dalt!” De egy, a zenésszel készült tavaly októberi interjúban is volt szó arról, hogy 2024 folyamán egy újabb EP érkezhet a formációtól: „Beszéltünk arról, hogy csinálhatnánk egy feldolgozás EP-t. De csak dobálóztunk vagy száz dallal, és képtelenek voltunk választani közülük. Így számomra egyszerűbbnek tűnik, ha azt mondom: ’Hé, srácok, menjünk be a kib…ott próbaterembe, aztán írjunk valami sz…t!’. Kijönnénk onnan hat dallal és készítenénk egy EP-t. Szóval, bízom benne, hogy ez fog történni.”

A thrash metalos amerikai Warbringer arra készül, hogy az idei esztendő folyamán felveszi a 2020-as Weapons of Tomorrow album folytatását: „Road Warriors! Izgatottak vagyunk amiatt, hogy meghosszabbíthatjuk együttműködésünket az M-Theory Audióval, így elhozhatjuk számotokra a Century Mediánál eltöltött időnk alatt készült első négy albumunk egyedi kiadását – kazettán! – olvasható a zenekar közleményében. – Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik támogatták a két demónkat és a két legújabb Napalm Records-os albumunkat is tartalmazó Total War box-setet! Ezek gyüjtői darabok, amelyek az utolsó dobozok eladását követően el is fogynak. De készüljetek fel, mert 2024 tavaszán végre stúdióba vonulunk, hogy elkészítsük a hetedik albumunkat!”

A Bleeding Through az újjáalakulását követő 2018-as Love Will Kill All című albuma után szintén egy új nagylemez kiadásán dolgozik. Igaz, az amerikai metalcore zenekar az utóbbi időszakban sem volt csendes, amit a Rage és a War Time című kislemezek, vagy éppen a 2003-as This Is Love, This Is Murderous album két dalának újra felvett verzióinak kiadásai is jeleztek. „Boldog újévet! 2023 kib…ottul epikus volt! 2024 még több koncertet fog hozni, valamint egy új stúdióalbumot! Legyetek résen!” – írták a Bleeding Through tagjai a közösségi oldalukon. A zenekar idei tervei között szerepel még egy fellépés a Lamb Of God Headbangers Boat fedélzetén olyan metalcore legendák mellett, mint a Poison The Well és a Chimaira.

Bő húsz évvel a Fallen című debütáló albuma, majd a nem sokkal későbbi feloszlása után bejelentette visszatérését a gót metalos finn For My Pain… A zenekar jelenlegi felállásában az alapító basszusgitáros Altti Veteläinen (Eternal Tears Of Sorrow, ex-Kalmah) és gitáros Lauri Tuohimaa (ex-Maple Cross) mellett Juha Kylmänen énekest, Olli-Pekka Törrö gitárost (ex-Andromeda, ex-Eternal Tears Of Sorrow), Ari-Matti Pohjola dobost és Marco Sneck billentyűst (Afterworld, The Man-Eating Tree) találhatjuk. „Az eredeti hangulat, amelynek következtében a levelek lehervadtak a fákról, ismét eljött. Készen álltok a gyönyörű világra, amelyben csak fekete és szürke tónusok uralkodnak?” – olvasható a For My Pain… közleményében.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw