Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Soilwork bejelentette, hogy a tavaly elhunyt David Andersson gitáros helyét Simon Johansson (Memory Garden, ex-Abstrakt Algebra) fogja átvenni, aki természetesen boldogan vette tudomásul mindezt: „Szuperül fel vagyok dobva és nagyon lekötelezett vagyok, hogy én lehetek a Soilwork új gitárosa. Már régóta a zenekar rajongója vagyok, és hatalmas megtiszteltetés, hogy most a Soilwork örökségének részévé válhatok. Először 2019-ben dolgoztunk együtt, amikor session-turnégitárosként csatlakoztam hozzájuk, és ez idő alatt a banda iránti csodálatom egyre csak nőtt. Immár boldog és büszke vagyok, hogy teljes jogú tagként csatlakozhatok a testvéreimhez, és izgatottan várom, hogy a Soilwork következő fejezetének a részese lehessek.”

A japán metalcore-os Crystal Lake 2022 szeptemberében vált meg az énekesétől, Ryo Kinoshitától. Nos, úgy tűnik, hosszas keresgélés után végre sikerült megtalálni az utódját, hiszen bejelentették, hogy a The Last Ten Seconds of Life egykori frontembere, John Robert Centorrino csatlakozik a formációhoz, aki többek között így kommentálta az eseményeket: „Annyi mindent szeretnék mondani, de a nagy szám nem találja a szavakat. A mai nap egy új életet jelent. Annyira áldottnak érzem magam, hogy élek, és ezt már nagyon régen nem mondhattam el magamról. Ez egy csodálatos érzés!”

Egy évtized telt el azóta, hogy az ausztrál progresszív rock zenekar, a Karnivool kiadta legutóbbi, Asymmetry című albumát. Az énekes Ian Kenny elárulta, a késlekedés oka elég egyszerű: mindenkinek megvan a saját élete, ráadásul már nem is ugyanabban a városban laknak, mint régen. Ennek ellenére most akár ki is adhatnának egy új albumot: „Azt hiszem, elég dalunk van hozzá. Már csak a véglegesítés és a zene iránti elkötelezettség kérdése, hogy elkészüljön. Nem tudom, hogy valóban lesz-e belőle lemez. Talán egy EP, vagy talán két EP. Úgy hiszem, mindenki azt feltételezi, hogy a Karnivool teljes munkaidőben dolgozik a lemezen. De ez egyáltalán nem így van.”

Végéhez közelednek a Sinsaenum új albumának a munkálatai. Ez lesz az első lemez a 2021-ben elhunyt dobos, Joey Jordison nélkül. És hogy ki veszi át a helyét a zenekarban? Az énekes Sean Zatorsky ezzel kapcsolatban csak ennyit mondott: „Tényleg megvan a dobosunk. De nem igazán mondhatom el, hogy ki az. Sajnos, nem szabad elmondanom, de egy olyan valaki, akit mi már ismertünk. A srác, akit bevettünk, fantasztikus. Ismeri a zenekart, és mivel ő egy barátunk, tökéletes kombinációt fogunk alkotni, már abból ítélve, ahogyan most hangzik. Régóta ismeri Fredet (Frédéric Leclercq, gitáros – a szerk.), de én is ismertem őt. Közös ismerősök lévén lettünk barátok. Nem játszik szuperhíres zenekarokban, de néhány más csapatban azért igen. Ez inkább arról szól, hogy találjunk valakit, akiben megvan a vibrálás. Joeyt lehetetlen pótolni, szóval nem feltétlenül a következő szupersztár keresése lett volna a megoldás. De ez a srác határozottan képes elvégezni a munkát. Szerintem nagyon frankó lesz.”

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw