Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

Az amerikai progresszív metalos Stellar Circuits leszerződött a Nuclear Blast Recordshoz. A zenekar ígérete szerint hamarosan még többet megtudunk majd a készülőben lévő új stúdióalbumukról. A lemezszerződés létrejöttét így kommentálták a banda tagjai: „Mindig is nagy rajongói voltunk a Nuclear Blast kiadónak és azoknak a zenekaroknak, akikkel az évek során együtt dolgoztak. Megtiszteltetés és kiváltság, hogy ilyen módon befogadtak minket az NB-családba. Ez az együttműködés a Stellar Circuits egy új korszakának a kezdetét jelenti, és mi nem is lehetnénk ennél izgatottabbak.”

72 éves korában elhunyt Glen „Spot” Lockett, aki a ’70-es évek végén és a ’80-as években az SST Records vezető producere és hangmérnöke volt. Egykori munkatársa, Joe Carducci beszámolója szerint a legendás stúdiómestert hosszú betegség után március 4-én érte a halál, a wisconsini Sheboygan kórházában. Spot többek között a Black Flag, a Minutemen, a Descendents és a Hüsker Dü albumainak a producere volt. De az ő keze nyomát viseli a Misfits 1983-as Earth A.D./Wolfs Blood nagylemeze, illetve néhány Saint Vitus-korong is.

Február végén, egy családi tragédia során elhunyt Steve Cain, az ohiói groove/thrash metal zenekar, a Critical Khaos énekese. A szomorú esetről többek között a FOX 19 is beszámolt, a zenekar pedig megerősítette a hírt. A rendőrség szóvivői szerint Steve Cain felesége, Theresa Cain a gyanú szerint egy 38-as kaliberű revolverrel ölte meg az énekest, valamint a 74 éves édesapját, a házaspár 13 éves fiát és végül saját magát. Emellett a házaspár 20 éves lánya is súlyosan megsérült, jelenleg kórházban van. A hatóságok szerint a tragédiát a család súlyos anyagi nehézségei okozták: a gyilkosság előtt néhány perccel rendőrök keresték fel Cainék elárverezett házát, hogy átadják a kilakoltatási papírokat. Theresa Cain, aki szembeállt a hatóságokkal, kapott néhány órát arra, hogy az utolsó holmikat is összepakolja. Amikor a rendőrök elhagyták az udvart, a nő viselkedése megváltozott, és gyorsan visszarohant a házba. A rendőrök ezt észrevették, és meglehetősen szokatlannak találták. Visszatértek a házhoz, és abban a pillanatban öt lövést hallottak. Amikor beléptek, a megölt Steve Caint a földszinten, a kanapén találták meg, a többi áldozatot pedig az emeleten. A házban a legapróbb jelét sem találták pakolásnak…

A ’90-es évek legendás svéd death/doom zenekara, a Cemetary szerződést kötött az Atomic Fire Records-szal. A frontember Mathias Lodmalm elmondása szerint a banda még ebben az évben kiadja Come to Ruin című albumát: „Az, hogy végre ugyanolyan elkötelezett emberekkel dolgozhatok együtt, mint amilyen én vagyok, egy igazi áldás számomra. És ezért örökké hálás leszek. A régi címek a lehető legmagasabb produkciós értékekkel fognak életre kelni. És nem is egy, hanem két új album készül, hogy olyan kegyetlenséggel köszöntse az apokalipszist, amilyet még sosem hallottunk a zenekartól. Mindez már régóta készülődik, az elképzelések a lehető legjobbak. Köszönet mindenkinek, aki türelmesen várt és életben tartotta a Cemetaryt azzal, hogy ráhangolódott a hangzásunkra!”

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw