Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Blink-182 a napokban indult volna világkörüli turnéra, ám úgy tűnik, a dél-amerikai rajongóknak még várniuk kell arra, hogy élőben láthassák a bandát, miután a dobos Travis Barker eltörte az ujját. Az énekes Tom DeLonge szomorúan jelentkezett be a közösségi oldalán: „Ez egy olyan dolog volt, amit már olyan régóta célul tűztünk ki magunk elé, és annyira keményen dolgoztunk! És egyszer csak történt egy ilyen furcsa baleset, amire senki sem számított. Travisnek be kell mennie a kórházba, hogy megműtsék az ujját, és ezt meg kell oldanunk. Meg kell erősödnünk, mielőtt bármi mást tehetnénk. Ez egyszerűen annyira szomorú…”

A basszusgitáros Frédéric Leclercq  2019-ben lépett ki a Dragonforce-ból, majd csatlakozott a Kreator zenekarhoz. Akkoriban úgy nyilatkozott, nincs semmiféle harag közte és a korábbi együttese között. Most viszont a Radio Futurónak adott interjújában egy kicsit többet is elmesélt a kilépésének körülményeiről: „Nem igazán voltam elégedett azzal az iránnyal, amerre haladtak. Nem voltam már boldog, így nem volt értelme, hogy boldogtalan legyek és folyamatosan vitatkozzam velük. Aztán jött az ajánlat a Kreatortől, ami tökéletes volt. Biztos jó a csillagzatom, vagy az angyalom, vagy egy démon, vagy bármi, hiszen ez pont akkoriban történt, amikor úgy éreztem, hogy ’Oké, kijön az új album, én pedig turnézni fogok, de nagyon boldogtalan leszek. De nincs semmi más lehetőségem!’. Az élet pedig ilyen. Ki kell fizetned a számláidat. Ám, aztán kaptam egy hívást Millétől, amire azt mondtam: ’Ez nagyszerű! Csaó Dragonforce! Hola Kreator!’.”

A Monuments tagjai a közösségi oldalukon jelentették be, hogy egy közelmúltban megrendezett milánói koncerten 850 eurót, azaz körülbelül 907 dollárt kerestek a helyszínen eladott termékeikből, ám a „merch cut”, azaz az ezen bevételekből származó osztalék beszedésének köszönhetően mindössze 484,22 euró, tehát kb. 516,72 dollár bevétellel zárták az estét. Korábban Devin Townsend beszélt nyilvánosan arról, hogy a világjárvány óta szinte lehetetlen megélni a koncertezésből, és a Dark Funeral-os Lord Ahriman is panaszkodott a hasonló nehézségek miatt. A Ghøstkid és a Friend or Enemy gitárosa, Chris Canterbury sem fogta vissza magát, amikor a Monuments posztjához fűzte a mondandóját: „Pontosan ugyanez volt a szitu Milánóban két héttel ezelőtt… A végén azt mondtuk, hogy kapják be! Bezártuk a merch-et, majd a kinti lakókocsiban árultuk a cuccainkat. Véget kell vetni ennek a baromságnak! Komolyan!”

A Behemoth március 31-én újra kiadja az 1996-os Grom című albumát. Ez volt a zenekar utolsó tisztán black metalos hanghordozója, mielőtt valamelyest a death metal stílus felé is elmozdult volna. És ez volt az utolsó anyag, ami Adam „Baal Ravenlock” Muraszko dobossal készült. „Huszonhét évvel az első kiadás megjelenése után itt az ideje, hogy a Grom is megkapja a maga részét a reflektorfényben! A második albumunk most újra kiadásra kerül, rengeteg archív, eddig soha nem látott fotóval és dalszöveges jegyzettel. Ez egy gyönyörű gyűjtői darab lesz. A Grom továbbra is a Behemoth történelmének a kulcsfontosságú darabja, és ugyanúgy magunkhoz öleljük, mint bármelyik más albumunkat. A Behemoth enélkül nem tartana ott, ahol most tart!” – áll a zenekar közleményében.

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw