Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Guns N’ Roses November Rain című száma lett az első rockzenei videó, amely elérte a 2 milliárdos nézettséget a Youtube-on! Az Andy Morahan rendezésében, 31 évvel ezelőtt készült klip 2009. december 25-én került feltöltésre a legnépszerűbb videómegosztó portálra, azaz bő 13 év alatt sikerült elérnie ezt az elképesztő álomhatárt.

Az amerikai metalcore-os Underoath leszerződött az MNRK Heavy kiadóhoz, így a következő, egyelőre cím nélküli albumuk is a New York-i lemezcégnél fog kijönni. A zenekar így kommentálta a szerződés létrejöttét: „Az, hogy kit választunk partnernek a zenénk kiadásához, mindig hatalmas döntés. Az MNRK csapata egyszerűen mindent visz, érti az elképzeléseinket és szenvedélyesen rajong a zenénkért. Nem is lehetnénk ennél izgatottabbak, és készen állunk arra, hogy az MNRK csapatával együttműködésben kiadjuk az eddigi legfontosabb műveinket.”

A 2002-ben feloszlott amerikai hardcore formáció, a Botch tavaly augusztusban újra kiadta a We Are the Romans című lemezét, majd tartott Washingtonban egy „reunion-showt”, amiből a nagy érdeklődésre való tekintettel három koncert is lett. Most pedig az American Nervoso című második albumuk kerül újrakiadásra, emellett egy „reunion-turné” is bejelentésre került. Hogy lesz-e folytatás, komolyabb „mozgolódás” a zenekar háza táján, egyelőre nem tudni. A közösségi médiában is csak annyit lehet olvasni a srácoktól, hogy „további koncertekre is van esély, más helyeken, valamikor – vagy nem…”.

Vajon ki minden idők legjobb gitárosa? Mark Tremonti megmondta a „frankót”: „Talán Eddie Van Halen minden idők legnagyszerűbb gitárosa, szerintem ő az egyik leghíresebb zenész. Az egész játékmódot megváltoztatta. Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor meghallottam a hírt… Azt hiszem, ez egyike azoknak a bizonyos speciális pillanatoknak. Olyan, mint amikor bekapcsolod a híreket, és a 9/11-ről hallasz – pontosan tudod, hol voltál akkor. Ugyanez történt velem is, amikor Eddie haláláról értesültem.”

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw