Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Killswitch Engage legutóbbi albuma, az Atonement még 2019-ben jelent meg, de úgy tűnik, már nem kell olyan sokat várni a folytatásra. Legalábbis erről árulkodnak az énekes Jesse Leach szavai: „Az új lemez már majdnem a demózáshoz érkezett, és készen áll az átdolgozásra és az átgondolásra. Aztán jöhet az újraírás, az ötletek és koncepciók meghatározása, mielőtt tényleg megpróbálkoznánk a felvételekkel. Az biztos, hogy lassan haladunk, de nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig kiadtunk magunkból. Szerencsés és boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek!”

A The 69 Eyes április 21-én adja ki várva várt új albumát, Death of Darkness címmel. A lemez producere Erno Laitinen (Haloo Helsinki!, Sami Yaffa, CMX) volt Finnországban, a keverést pedig Milew Walker (Coldplay, U2, Gwen Stefani, Katy Perry, Haloo Helsinki!) végezte el az Egyesült Államokban. A hanghordozó terjesztése a Gabi Hakanen által vezetett Vallila Music House-ra valamint a németországi Atomic Fire kiadóra vár.

A Wintersun új albumára egyelőre várni kell, de a frontember Jari Mäenpää folyamatosan dolgozik az új anyagon – sőt, anyagokon! Legalábbis erről árulkodnak a közösségi médiában megosztott bejegyzései: „Srácok, dolgozom egy albumon, valójában több albumon is, ahogy már többször is tájékoztattalak és tájékoztatni foglak benneteket. Az egyik ilyen album szépen halad, és nagy valószínűséggel ez lesz a következő a sorban. Ez a lemez sokkal nagyobb produkció, mint a The Forest Seasons volt, és teljesen új kihívások elé állít engem vokálisan, gitározás tekintetében és produkciós szempontból. Sőt, még a dalszerzés szempontjából is, hiszen mint tudjátok, szeretek tanulni és felfedezni különböző komponálási stílusokat, és nem ugyanazt a dolgot megírni újra és újra, ami túl könnyű lenne. És mint Wintersun-rajongók azt is tudjátok, hogy addig nem adok ki semmit, amíg nem vagyok vele teljesen elégedett. És gondolom, ti sem szeretnétek, hogy ezt tegyem, hogy valami befejezetlen dologgal álljak elő.”

A német Scorpions slágere, a Wind of Change átlépte az egymilliárdos megtekintési álomhatárt a Youtube-on. A dal eredetileg a zenekar 1990-es albumán, a Crazy Worldön szerepelt, a videómegosztó portálon pedig 2009 óta elérhető. A Scorpions állítólag az 1989 augusztusi Moszkvai Zenei Békefesztiválon való fellépését követően kapott ihletet a szerzemény megírására.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw