Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A tavalyi év végén, december 16-án harmadik alkalommal került sor a Helping Hands jótékonysági koncertre, amelynek segítségével a Metallica 3 millió dollárt gyűjtött össze az All Within My Hands nevű jótékonysági szervezete számára. „A Helping Hands koncerten és árverésen összegyűjtött összegek tartós hatással lesznek az All Within My Hands azon képességére, hogy fejleszteni tudja a Metallica Ösztöndíjas Kezdeményezést, küzdhessen az éhezés ellen és segítséget nyújthasson a természeti katasztrófák esetén. A Los Angeles-i esemény volt történelmünk legnagyobb adománygyűjtése, és nagyra értékeljük mindazok nagylelkűségét, akik részt vettek benne. Másképp nem tudtuk volna elérni ezeket az eredményeket” – mondta Peter Delgrosso, a szervezet operatív igazgatója.

Szeptember 1-én új albummal jelentkezik a Primal Fear. A Code Red című hanghordozó az Atomic Fire kiadónál fog megjelenni. A fennállásának 25. évfordulóját tavaly ünneplő zenekar az album megjelenésével egy időben európai turnéra indul a Gamma Ray-, Edguy- és Primal Fear-tagokat felvonultató The Unity társaságában. Mat Sinner, a zenekar basszusgitárosa, egyben az új lemez producere így jellemezte a készülő hanghordozót: „A világ vészhelyzetben van: egyik katasztrófa követi a másikat. A Code Red a jelenlegi helyzettel kapcsolatos állásfoglalásunk, egyben a közelgő tizennegyedik albumunk címe is. A lemez a turnénk kezdetén, szeptember 1-én fog megjelenni. Ahogy a címe is sugallja, súlyos, erőteljes és kompromisszummentes lesz – 110 százalék Primal Fear!”

A Children of Bodom egykori tagjai, Jaska Raatikainen dobos, Henri „Henkka T. Blacksmith” Seppälä basszusgitáros és Janne Wirman billentyűs bejelentették, hogy egy, a zenekar történetét feldolgozó, egyelőre cím nélküli könyvön dolgoznak: „Mióta abbahagytuk a zenélést és tragikus módon el kellett szenvednünk testvérünk, Alexi elvesztését, oly’ sok nagyszerű pillanatra gondoltunk vissza, amelyeket együtt éltünk át. 2023-ban lesz harminc éve, hogy Alexi és Jaska megalapították a zenekart, és elérkezett az ideje, hogy egy olyan könyvet készítsünk, amely a saját szavainkkal meséli el a Children of Bodom történetét, miközben rengeteg fotót vonultat fel a saját gyűjteményünkből – néhány eddig sosem publikált képpel egyetemben.”

Sidney „Sid” Wilson, a Slipknot lemezlovasa elárulta, melyik a kedvenc dala a zenekar terjedelmes diszkográfiájából. Érdekesség, hogy egy olyan szerzeményre esett a választása, amely a setlist.fm statisztikája szerint mindössze 14 alkalommal hangzott el élőben: „A kedvenc számaim mindig azok, amelyeket nem játszunk a koncerteken. A Skin Ticket az egyik kedvenc szerzeményem. Meghallgatod azt a dalt, és másképp érzed magad ettől a fajta anyagtól. Addig nem is tudtad, hogy egyáltalán létezik ilyen szintű félelem a világban, amíg nem hallasz valami ilyesmit. Képes kiszakítani a hétköznapi világodból egy szuper sötét helyre.”

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw