Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

Rendkívül szomorú hírt közöltek ma reggel a világ zenei portáljai: Ozzy Osbourne lemondta a régóta várt búcsúturnéját Európában és az Egyesült Királyságban: „Minden bizonnyal ez az egyik legnehezebb döntés, amit valaha is meg kellett osztanom a hűséges rajongóimmal. Talán mindannyian tudjátok, hogy négy évvel ezelőtt, ugyanebben a hónapban volt egy súlyos balesetem, amelyben megsérült a gerincem. Az egyetlen célom ez idő alatt az volt, hogy újra színpadra álljak. Az énekhangom rendben van. Azonban három műtétet, őssejtkezeléseket, végtelen fizikoterápiás kezeléseket és legutóbbi, úttörőnek számító Cybernics (HAL) kezeléseket követően a testem fizikailag továbbra is gyenge maradt. Őszintén meg vagyok hatódva attól, ahogyan mindannyian, mindvégig megtartottátok a jegyeiteket, de tiszta lelkiismerettel rá kellett jönnöm, hogy fizikálisan nem vagyok képes a közelgő európai/angliai turné dátumait végigcsinálni, mivel tudom, hogy nem bírnám az utazást. Higgyétek el, amikor azt mondom, hogy a gondolat, hogy csalódást okozok a rajongóimnak, jobban kikészít, mint azt el tudnátok képzelni. Sosem gondoltam volna, hogy a turnézásom ilyen véget fog érni. A csapatom jelenleg is azon gondolkodik, hogy hol tudnék fellépni anélkül, hogy városról városra, országról országra kellene utaznom. Szeretném megköszönni a családomnak, a zenekaromnak, a stábomnak, a régi barátaimnak, a Judas Priestnek és természetesen a rajongóimnak a végtelen odaadásukat, hűségüket, támogatásukat, és hogy olyan életet adtak nekem, amiről soha nem is mertem álmodni. Szeretlek mindannyiótokat!”

A KISS is befejezi a turnézást – legalábbis az End Of The Road befejezése után. A zenekar menedzsere, Doc McGhee többek között a következőket mondta minderről: „A KISS-szel kapcsolatban az a helyzet, hogy mindig is mi voltunk az a zenekar, amelyik olyan helyekre ment, ahová a legtöbb együttes nem. Minden városban játszottunk… Mindenhol játszottunk. Mindig oda megyünk, ahol emberek vannak. Azért folytatjuk ezt az utolsó turnét, mert a jelek szerint a világjárvány megakadályozta, hogy megálljunk. Illetve, az a tény, hogy az emberek látni akarnak bennünket. De valamikor véget kell vetnünk ennek, és ez idén meg fog történni.”

A clevelandi Rock and Roll Hall of Fame bejelentette a 2023-as jelöltek listáját. A kemény zenék képviselői közül az immáron a második jelölését kapó Iron Maiden, a Soundgarden és a Rage Against The Machine kerülhet be a Hírességek Csarnokába.

Életének 40. esztendejében elhunyt Jarno Laakkonen, a finn Where’ My Bible basszusgitárosa. A szomorú hírt a zenekar osztotta meg a közösségi médiában: „Nehéz szívvel és szomorúsággal tudatjuk drága barátunk halálát. Zenekarunk basszusgitárosa, Jarno hétfő este hirtelen és váratlanul elhunyt. Hiányolni fogja a világ a vidám és nyugodt természetedet. Olyan voltál számunkra, mintha a testvérünk lettél volna. Örökké bennünk fogsz élni.” R.I.P. Jarno Laakkonen.

A progresszív metalos Monuments bejelentette, hogy a minden albumon szereplő basszusgitáros, Adam Swan elhagyja a zenekart: „Nehéz szívvel jelentjük be Adam Swan távozását. Az első naptól kezdve szenvedéllyel és hozzáértéssel táplálta a zenénk gyökereit. Drága Swan, köszönjük a hatalmas groove-okat, az emlékeket és a barátságot! Szeretünk téged és nagyon fogsz hiányozni!” Adam Swan a koronavírusjárvány idején a regeneratív mezőgazdaságban jártas Soil Ecology Agriculture nevű szervezet mellett kötelezte el magát. Helyére Werner Erkelens (ex-Induction) érkezett, aki 2022 júliusától már az élő fellépések alkalmával is kisegítette a bandát.

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw