Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

Az elkövetkezendő másfél évben több kiadvány megjelentetését is tervezi a Thy Art Is Murder – legalábbis erről árulkodnak Andy Marsh gitáros szavai: „Az elmúlt három hónapban összeraktunk egy teljesen új lemezt, amiről még azt sem tudom, hogyan fog hangzani. Mármint, tudom, hogy hogyan hangzik, de azt nem tudom, hogy ti minek neveznétek. Hamarosan megjelenik egy EP-nk is. Szóval, rengeteg zenével készülünk a következő 18 hónapra. De arra nem tudok választ adni, hogy miképpen fog hangzani, mert halvány fogalmam sincs róla.”

A Maria Brink által vezetett In This Moment tagjai hamarosan stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a nyolcadik stúdióalbumukat. A zenekar egy rövid üzenetet is közzétett ezzel kapcsolatban: „Az új ITM-album felvételei hamarosan megkezdődnek. Ez a lemez mindannyiótokhoz szól. Sok mindenen átjutva ti jelentitek számunkra az állandóságot. Alig várjuk, hogy mindannyian hallhassátok, mit varázsolunk elő.”

A Keep of Kalessin március 24-én jelenteti meg Katharis című albumát a Morningstar Music és a Back on Black Records gondozásában. A zenekar előző nagylemeze még 2015-ben jelent meg, Epistemology címmel. A Keep of Kalessin évekig dobos nélkül dolgozott, de mostanra csatlakozott hozzájuk a Youtube-on is igen aktív Wanja „Nechtan” Groeger. A korongon a következő nyolc tétel kap helyet: Katharsis, Hellride, The Omni, War Of The Wyrm, From The Stars And Beyond, Journey’s End, The Obsidian Expanse, Throne Of Execration.

Újabb változás a Nervosa felállásában: ezúttal az énekesnő Diva Satanica döntött a távozás mellett: „A Nervosa 2022 szeptembere környékén értesült arról, hogy Diva elhagyja a zenekart, de azóta minden teendőjét nagy profizmussal és tisztelettel végezte el. Távozásának oka, hogy úgy döntött, több időt szeretne szánni más projektekre és a zenekarára. A döntése után megállapodtunk abban, hogy a latin-amerikai turnét még végig csináljuk, és a távozását csak később jelentjük be, hogy mindent nyugodtan és időben meg tudjunk tervezni” – áll a zenekar közleményében. Sőt, állítólag a készülő nagylemez sincsen veszélyben, ugyanis a csapat már két hónapja együtt dolgozik egy új énekessel és egy dobossal, a stúdiófelvételek megkezdésére pedig ezen a héten kerül sor.

73 esztendős korában elhunyt Tom Verlaine, a Television amerikai rockzenekar gitárosa. A halál pontos oka nem ismert, de a zenész állítólag beteg volt. Tom Verlaine és a Television három közös stúdióalbumot adott ki. A gitáros tíz szólólemezt is készített, az utolsó 2006-ban látott napvilágot. A Television a legendás CBGB klub előadói közé tartozott, olyan együttesek mellett, mint a Ramones, a Talking Heads éa a Blondie. A zenekar 1977-es debütáló albumát, a Marquee Moont sokan a ’70-es évek legjobb lemezének tartották. R.I.P. Tom Verlaine…

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw