Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Meshuggah az ObZen jubileumi újrakiadásával ünnepli azt a 15 évet, amikor mindenki megpróbálta eljátszani a Bleed című számot – és kudarcot vallott… A 2008-as klasszikus album remaszterizált, „hangzásilag felfrissített” verziója március 31-én lesz elérhető – mind digitális, mind fizikai formátumban.

Az avantgárd black metalos Imperial Triumphant tagjai újra a stúdióba vonultak, ami annak tükrében meglepő, hogy az előző albumuk, a Spirit of Ecstasy tavaly júliusban látott napvilágot. Figyelembe véve, hogy néhány napon belül turnézni kezdenek a Cloak és a Couch Slut társaságában, biztosra vehető, hogy bármin is dolgoznak, gyorsan be kell fejezniük a munkálatokat.

A Dismember folytatja a teljes diszkográfiájának digitális újrakiadását. Ezúttal a The Complete Demos (1988-1990) és az 1991-es mestermű, a Like An Everflowing Stream lemez váltak elérhetővé. Előbbit Patrick W. Engel remaszterizálta a Nicola Costantini által készített új szalagokról, míg utóbbiról a következőket tudhattuk meg a zenekartól: „A Nuclear Blast és a Dismember most kiadja minden idők egyik legjobb death metal albumának az 1991. júniusi masterét, amely a magasabb dinamikai terjedelem miatt a legfinomabb hangzású változatnak számít. Eddig csak egyetlen CD-nyomásra használták 1991-ben, de a csapat terjedelmes katalógusának restaurálása közben előkerült egy régi példány, és most végre a szélesebb közönség számára is elérhetővé vált. Élvezzétek teljes pompájában!”

A finn heavy metalos Masterstroke 2017-ben adta ki utolsó EP-jét, az Edge of no Returnt, majd a feloszlás mellett döntött. Most viszont – ha csak minimális mértékben is – aktivizálta magát a formáció, hiszen végre elérhetővé tette az említett hanghordozót a különböző streaming szolgáltatásokon. Janne Juutinen dobos a következőképpen magyarázta a döntésük okait: „Már ez is sokat elmond arról, hogy mennyi lelkesedés és tűz maradt bennünk a végére. Évek óta nem hallgattam az Edge of no Returnt, majd a Youtube-on rábukkantam a címadó számra, és hihetetlenül jól szólt. Innen jött az ötlet, hogy talán itt az ideje annak, hogy végre a streaming szolgáltatásokra is felkerüljön. De még mielőtt a visszatérésről kérdeznétek, rögtön elmondhatom, hogy szó sincs visszatérésről. Legalábbis a közeljövőben biztosan nem. Viszont, soha ne mondd, hogy soha…”

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw