Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Meshuggah az ObZen jubileumi újrakiadásával ünnepli azt a 15 évet, amikor mindenki megpróbálta eljátszani a Bleed című számot – és kudarcot vallott… A 2008-as klasszikus album remaszterizált, „hangzásilag felfrissített” verziója március 31-én lesz elérhető – mind digitális, mind fizikai formátumban.

Az avantgárd black metalos Imperial Triumphant tagjai újra a stúdióba vonultak, ami annak tükrében meglepő, hogy az előző albumuk, a Spirit of Ecstasy tavaly júliusban látott napvilágot. Figyelembe véve, hogy néhány napon belül turnézni kezdenek a Cloak és a Couch Slut társaságában, biztosra vehető, hogy bármin is dolgoznak, gyorsan be kell fejezniük a munkálatokat.

A Dismember folytatja a teljes diszkográfiájának digitális újrakiadását. Ezúttal a The Complete Demos (1988-1990) és az 1991-es mestermű, a Like An Everflowing Stream lemez váltak elérhetővé. Előbbit Patrick W. Engel remaszterizálta a Nicola Costantini által készített új szalagokról, míg utóbbiról a következőket tudhattuk meg a zenekartól: „A Nuclear Blast és a Dismember most kiadja minden idők egyik legjobb death metal albumának az 1991. júniusi masterét, amely a magasabb dinamikai terjedelem miatt a legfinomabb hangzású változatnak számít. Eddig csak egyetlen CD-nyomásra használták 1991-ben, de a csapat terjedelmes katalógusának restaurálása közben előkerült egy régi példány, és most végre a szélesebb közönség számára is elérhetővé vált. Élvezzétek teljes pompájában!”

A finn heavy metalos Masterstroke 2017-ben adta ki utolsó EP-jét, az Edge of no Returnt, majd a feloszlás mellett döntött. Most viszont – ha csak minimális mértékben is – aktivizálta magát a formáció, hiszen végre elérhetővé tette az említett hanghordozót a különböző streaming szolgáltatásokon. Janne Juutinen dobos a következőképpen magyarázta a döntésük okait: „Már ez is sokat elmond arról, hogy mennyi lelkesedés és tűz maradt bennünk a végére. Évek óta nem hallgattam az Edge of no Returnt, majd a Youtube-on rábukkantam a címadó számra, és hihetetlenül jól szólt. Innen jött az ötlet, hogy talán itt az ideje annak, hogy végre a streaming szolgáltatásokra is felkerüljön. De még mielőtt a visszatérésről kérdeznétek, rögtön elmondhatom, hogy szó sincs visszatérésről. Legalábbis a közeljövőben biztosan nem. Viszont, soha ne mondd, hogy soha…”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw