Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Solution .45 – kissé átalakított felállással – már dolgozik a 2016-os Nightmare In The Waking State – Part II album folytatásán. Az új lemezt Jacob Hansen fogja keverni és maszterizálni, a megjelenés pedig 2023 végére vagy 2024 elejére várható, az AFM Recordsnak köszönhetően. A felállás jelenleg így néz ki: Christian Älvestam énekes (Miseration, Pre-Human Vaults, ex-Scar Symmetry), Patrik Gardberg gitáros (Pre-Human Vaults, Torchbearer), Jani Stefanović gitáros (Miseration), Henric Liljesand basszusgitáros (Cipher System, ex-Nightrage) és Rolf Pilve (Stratovarius) dobos.

Úgy tűnik, dőlnek a dominók… Két napja számoltunk be róla, hogy a német Rock Im Park és Rock Am Ring fesztiválok szervezői törölték a Pantera fellépéseit a programjukból. Most az európai turné újabb állomása került ki a naptárból, köszönhetően annak, hogy az osztrák szervezők mondták le a május 31-i, a bécsi Wiener Gasometerbe meghirdetett koncertet. Minderről egy rövid sajtóközleményben számoltak be, mindenféle indoklás nélkül, szimplán annyit közölve, hogy a buli elmarad, a jegyek árát pedig visszatérítik…

Eközben a Foo Fighters tagjai megerősítették, hogy ők lesznek a Rock Am Ring és a Rock Im Park fesztiválok headlinerei, miután a Panterát kirúgták a fellépők sorából: „Németország! Találkozunk június 2-án, pénteken a Rock Am Ringen és június 4-én, vasárnap a Rock Im Parkon! Jegyek már kaphatók!” – hirdeti a nyári fellépését a zenekar a közösségi oldalán.

Az elmúlt időszakban a dobos Charlie Benante a Pantera visszatérő bulijain szorgoskodott, ám a napokban vissza kellett volna térnie az Anthrax sorai közé, amire végül – rajta kívül álló okok miatt – nem került sor. Íme, a zenekar közleménye: „A zenészünk, Charlie Benante egy kisebb műtéti beavatkozás miatt kénytelen volt kihagyni néhány napot a turnénkból, és nem lesz ott a következő koncerteken sem. Ne féljetek, Charlie-t a távollétében a csodálatos Derek Roddy fogja helyettesíteni, és ne aggódjatok, Charlie hamarosan vissza fog térni!”

A népszerű színész, Nicolas Cage bevallottan nagy rockrajongó. Sőt, a fiának köszönhetően immáron sokkal súlyosabb zenéket is hallgat: „Weston ismertette meg velem a Norvégiában népszerű black metal muzsikát. A black metalnak eléggé rossz híre van a templomégetéseknek és ehhez hasonló dolgoknak köszönhetően, de maga a zene a klasszikus zenéből származik! Weston olyan bandákat hallgatott, mint a Dimmu Borgir, és úgy véltem, hogy az énekeseik kiválóak, a zenéjük pedig klasszikus hatásokat mutat – szerintem ez a metal gyökere, ami önmagában is elég érdekes, hiszen Bachtól, Wagnertől és Beethoventől eredeztethető. Ezt nem lehet elmondani a zene számos válfajáról, hiszen nagyon sok minden a gospelből és az afrikai muzsikákból származik.”

KERESÉS
Hammerworld No. 349
keresd az újságosoknál!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THE AMITY AFFLICTION feat. LOUIE KNUXX
  I See Dead People (dal)
 2. INFECTED RAIN
  The Earth Mantra (dal)
 3. CATTLE DECAPITATION
  We Eat Our Young (dal)
 4. ROTTEN SOUND
  Nothingness (dal)
 5. THE DAY WE LEFT EARTH / DEAD BY APRIL
  Wasteland (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. PEARL JAM
  No Code
 2. END IT
  Unpleasant Living (EP)
 3. WHEEL
  Rumination
 4. SPIRITWORLD
  Deathwestern
 5. FISH!
  Csipsz és kóla (dal)
HAJÓGYÁR x hw