Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Phil Anselmo énekes, Rex Brown basszusgitáros, Charlie Benante dobos, Zakk Wylde gitáros felállású Pantera idén nyáron európai turnéra indul, amelynek keretein belül Németországban, a Rock Am Ring és a Rock Im Park fesztiválokon is fellépett volna, de a szervezőkre zúduló kritikák és visszajelzések lavinája miatt mindez végül meghiúsul. Ennek okai egy 2016-os fellépésből eredeztethetők, amikor Phil Anselmo náci tisztelgésre emelte a kezét, és azt kiabálta, hogy „fehér hatalom”. Később a frontember mindezt azzal indokolta, hogy az első sorokban álló neonácik provokálták őt, a „fehér hatalommal” pedig igazából a backstage területén lévő bőséges fehérbor-kínálatra akart utalni… Ettől függetlenül a szervezők közleménye elég egyértelmű: „Az elmúlt hetekben számos tárgyalást folytattunk a művészekkel, a partnereinkkel és veletek, a fesztivál közönségével, mindannyian foglalkoztunk a kritikákkal, és úgy döntöttünk, hogy kivesszük a zenekart a programból.”

A Panic! At The Disco nevű amerikai rockzenekar az idei európai turnéjának végén befejezi a pályafutását. A döntésről a csapat énekese, Brendon Urie számolt be a közösségi oldalán, a legfőbb indokként megemlítve, hogy ezentúl több időt szeretne tölteni a családjával. Így az együttes pályafutásának utolsó koncertje minden bizonnyal a március 10-i manchesteri fellépés lesz.

A svéd stoneres/doomos Monolord megkezdte a 2021-es Your Time To Shine című album folytatásának a felvételeit. A formáció jelenleg Esben Willems dobos Berserk stúdiójában tartózkodik, és a következő, rövid üzenetet hozta nyilvánosságra: „Elkezdtünk dolgozni egy kis dolgon. Legyetek résen!”

A Skid Row klasszikus 1989-es albumáról a legtöbben a Youth Gone Wild, a 18 And Life és az I Remember You című slágereket szokták emlegetni. Érdekesség, hogy utóbbi tétel kis híján lemaradt a korongról, legalábbis ez derül ki a gitáros Dave „Snake” Sabo szavaiból: „Rachel (Rachel Bolan basszusgitáros – a szerk.) és én inkább azért komponáltuk, hogy megmozgassuk a dalszerzői képességeinket. Az ember csinál egy csomó dalt, és nem mindegyik kerül fel a lemezre. Szóval, nem is gondoltunk rá, hogy akarnánk ezt a számot. Úgy voltunk vele, hogy ’eh, ez oké’, majd a zenekar többi tagja és a menedzserünk azt mondta, hogy ’mindkettőtöknek elment az esze, ennek a dalnak fel kell kerülnie a lemezre’. Erre azt feleltük, hogy rendben. Mindez azt bizonyítja, hogy mekkorát tévedtünk.”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. MANESKIN
  Rush!
 2. RIVERSIDE
  ID.entity
 3. OBITUARY
  My Will To Live
 4. CARCASS
  Necroticism
 5. ROTTING CHRIST
  Rituals
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. VISIONS OF ATLANTIS
  Clocks
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw