Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Phil Anselmo énekes, Rex Brown basszusgitáros, Charlie Benante dobos, Zakk Wylde gitáros felállású Pantera idén nyáron európai turnéra indul, amelynek keretein belül Németországban, a Rock Am Ring és a Rock Im Park fesztiválokon is fellépett volna, de a szervezőkre zúduló kritikák és visszajelzések lavinája miatt mindez végül meghiúsul. Ennek okai egy 2016-os fellépésből eredeztethetők, amikor Phil Anselmo náci tisztelgésre emelte a kezét, és azt kiabálta, hogy „fehér hatalom”. Később a frontember mindezt azzal indokolta, hogy az első sorokban álló neonácik provokálták őt, a „fehér hatalommal” pedig igazából a backstage területén lévő bőséges fehérbor-kínálatra akart utalni… Ettől függetlenül a szervezők közleménye elég egyértelmű: „Az elmúlt hetekben számos tárgyalást folytattunk a művészekkel, a partnereinkkel és veletek, a fesztivál közönségével, mindannyian foglalkoztunk a kritikákkal, és úgy döntöttünk, hogy kivesszük a zenekart a programból.”

A Panic! At The Disco nevű amerikai rockzenekar az idei európai turnéjának végén befejezi a pályafutását. A döntésről a csapat énekese, Brendon Urie számolt be a közösségi oldalán, a legfőbb indokként megemlítve, hogy ezentúl több időt szeretne tölteni a családjával. Így az együttes pályafutásának utolsó koncertje minden bizonnyal a március 10-i manchesteri fellépés lesz.

A svéd stoneres/doomos Monolord megkezdte a 2021-es Your Time To Shine című album folytatásának a felvételeit. A formáció jelenleg Esben Willems dobos Berserk stúdiójában tartózkodik, és a következő, rövid üzenetet hozta nyilvánosságra: „Elkezdtünk dolgozni egy kis dolgon. Legyetek résen!”

A Skid Row klasszikus 1989-es albumáról a legtöbben a Youth Gone Wild, a 18 And Life és az I Remember You című slágereket szokták emlegetni. Érdekesség, hogy utóbbi tétel kis híján lemaradt a korongról, legalábbis ez derül ki a gitáros Dave „Snake” Sabo szavaiból: „Rachel (Rachel Bolan basszusgitáros – a szerk.) és én inkább azért komponáltuk, hogy megmozgassuk a dalszerzői képességeinket. Az ember csinál egy csomó dalt, és nem mindegyik kerül fel a lemezre. Szóval, nem is gondoltunk rá, hogy akarnánk ezt a számot. Úgy voltunk vele, hogy ’eh, ez oké’, majd a zenekar többi tagja és a menedzserünk azt mondta, hogy ’mindkettőtöknek elment az esze, ennek a dalnak fel kell kerülnie a lemezre’. Erre azt feleltük, hogy rendben. Mindez azt bizonyítja, hogy mekkorát tévedtünk.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw