Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Hanoi Rocks legendás Oriental Beat című albuma egy új, hivatalos remixként elevenedhet meg, mégpedig az eredeti, elveszettnek hitt kazetták felhasználásának köszönhetően. Az Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix március 17-én jön majd ki bakeliten, CD-n és digitális formátumban. Az évfordulós kiadvány újrakeverését Petri Majuri végezte el az E-Studio falai között, természetesen a zenekarral együttműködve. Michael Monroe a munkálatokat a valaha volt leghosszabb és leglassabb lemezfelvételi folyamatnak nevezte, majd hozzátette: „Most, 40 évvel az eredeti megjelenést követően az album olyan jól szól, ahogyan azt meg is érdemli, minden további felvétel és sallang nélkül.” A gitáros-zeneszerző Andy McCoy ehhez csak annyit tett hozzá: „Az Oriental Beat most jobb, mint valaha. Ennek eredetileg is így kellett volna hangzania.”

Az Avenged Sevenfold énekesét, M. Shadowst egy interjúban arról kérdezték, melyik dalt ajánlaná azoknak, akik nem ismerik a zenekarát: „Ha olyan nótát szeretnék mutatni, amire igazán büszke vagyok, akkor a The Stage-dzsel kezdeném. Aztán megmutatnám nekik mondjuk a Buried Alive-ot vagy az Existet. De ha a golfpályán vagy a The Ralphsban akarom megmutatni egy srácnak a bandámat, akkor egyszerűem bedobom neki a Hail to the Kinget. És ez általában megteszi a hatását.”

Idén ünnepli a klasszikus The Dark Side Of The Moon című albumának 50. évfordulóját a Pink Floyd. A március 24-én megjelenő box set tartalmazni fogja a felújított albumot CD-n, bakeliten valamint Blu-ray- és DVD-lemezeken is. Az évforduló alkalmából a Pink Floyd megváltoztatta a közösségi médiában a profilképét egy olyan logóra, amely az 50-es számot a lemez borítóján látható háromszöggel és szivárvánnyal kombinálja. Ez utóbbi jelkép használata azonban több rajongónál is kiverte a biztosítékot: „Mi a kapcsolat a Pink Floyd remekműve és az LMBT között?” – kérdezi az egyikük. „A szivárvány megsemmisült. Ez az egész csak agymosás, hogy tönkre tegyék a gyermekeink életét” – írja egy másik. A kommentek egy része természetesen szarkasztikus és gúnyos, mégis meglepő, mennyien felháborodnak a szivárvány látványa miatt – miközben az eredetileg is ott szerepelt az 1973-ban megjelent lemez borítóján…

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw