Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A Hanoi Rocks legendás Oriental Beat című albuma egy új, hivatalos remixként elevenedhet meg, mégpedig az eredeti, elveszettnek hitt kazetták felhasználásának köszönhetően. Az Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix március 17-én jön majd ki bakeliten, CD-n és digitális formátumban. Az évfordulós kiadvány újrakeverését Petri Majuri végezte el az E-Studio falai között, természetesen a zenekarral együttműködve. Michael Monroe a munkálatokat a valaha volt leghosszabb és leglassabb lemezfelvételi folyamatnak nevezte, majd hozzátette: „Most, 40 évvel az eredeti megjelenést követően az album olyan jól szól, ahogyan azt meg is érdemli, minden további felvétel és sallang nélkül.” A gitáros-zeneszerző Andy McCoy ehhez csak annyit tett hozzá: „Az Oriental Beat most jobb, mint valaha. Ennek eredetileg is így kellett volna hangzania.”

Az Avenged Sevenfold énekesét, M. Shadowst egy interjúban arról kérdezték, melyik dalt ajánlaná azoknak, akik nem ismerik a zenekarát: „Ha olyan nótát szeretnék mutatni, amire igazán büszke vagyok, akkor a The Stage-dzsel kezdeném. Aztán megmutatnám nekik mondjuk a Buried Alive-ot vagy az Existet. De ha a golfpályán vagy a The Ralphsban akarom megmutatni egy srácnak a bandámat, akkor egyszerűem bedobom neki a Hail to the Kinget. És ez általában megteszi a hatását.”

Idén ünnepli a klasszikus The Dark Side Of The Moon című albumának 50. évfordulóját a Pink Floyd. A március 24-én megjelenő box set tartalmazni fogja a felújított albumot CD-n, bakeliten valamint Blu-ray- és DVD-lemezeken is. Az évforduló alkalmából a Pink Floyd megváltoztatta a közösségi médiában a profilképét egy olyan logóra, amely az 50-es számot a lemez borítóján látható háromszöggel és szivárvánnyal kombinálja. Ez utóbbi jelkép használata azonban több rajongónál is kiverte a biztosítékot: „Mi a kapcsolat a Pink Floyd remekműve és az LMBT között?” – kérdezi az egyikük. „A szivárvány megsemmisült. Ez az egész csak agymosás, hogy tönkre tegyék a gyermekeink életét” – írja egy másik. A kommentek egy része természetesen szarkasztikus és gúnyos, mégis meglepő, mennyien felháborodnak a szivárvány látványa miatt – miközben az eredetileg is ott szerepelt az 1973-ban megjelent lemez borítóján…

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. IRON ALLIES
  Blood In Blood Out
 2. LEATHER
  We Are The Chosen
 3. STRYPER
  The Final Battle
 4. CITIZEN SOLDIER
  Scarecrow
 5. ICON FOR HIRE
  The Reckoning
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. MANESKIN
  Rush!
 2. RIVERSIDE
  ID.entity
 3. OBITUARY
  My Will To Live
 4. CARCASS
  Necroticism
 5. ROTTING CHRIST
  Rituals
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. VISIONS OF ATLANTIS
  Clocks
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw