Skip to content

FOLKRIM – Jövő hónapban érkezik az Embers album

A Finnország nyugati partvidékének sötét magányosságából felbukkanó Folkrim egyszemélyes projektből nőtte ki magát egy teljes értékű, folkos death metal zenekarrá. Az Eetu Ritakorpi dobosból, Iiro Sarman és Otto Hyvärinen gitárosokból, Viktor Suominen basszusgitárosból és Erno Helander frontemberből álló Folkrim készen áll arra, hogy félelmet terjesszen új, teljes hosszúságú stúdióalbumával, az Embers-szel.

A korong egy csavaros történetet mesél el a lecsúszásról, egy hajótöréstől a rothadó mocsarakon át a pusztulás nagy eposzáig. Az olyan dalok, mint például a Bottle of Poison egy modern szerkezetet jelenítenek meg, tele erőszakkal és sebességgel. A bőgős Viktor Suominen az albumot leginkább földhözragadtként emlegeti, egyetlen témához ragaszkodva, egy olyan utazással, amely egyre komorabbá és borzalmasabbá válik. Az együttes hangzása kevésbé a humppa/ivós dalok és sokkal inkább a dallamos death és thrash irányába tolódott el.

Olyan zenekarok hatására, mint az Ensiferum, a Finntroll, a Moonsorrow, a Children of Bodom és a Nekrogoblikon, a Folkrim zenéjében a folk metal keveredik a melodikus death és black metal elemekkel. Az Embers egy egyedülálló zenei utazást ígér, amely tükrözi a zenekar fejlődését és a sajátos hangzásuk iránti elkötelezettségét. Az album április 5-én fog megjelenni a Rockshots Records gondozásában.

Most ti is bepillantást nyerhettek a Folkrim varázslatos világába a Suoherran Hovi című dal segítségével, amelyet egy szöveges videó is kísér. Tapasztaljátok meg a szám nyers energiáját, ahogy a vaskos, zúzós és groove-os riffek összefonódnak a dübörgő dobütésekkel, létrehozva egy mocskos, már-már jazzes hangulatot. A durva, finn nyelvű hörgésekkel megspékelt Suoherran Hovi arra invitál benneteket, hogy merüljetek el a Folkrim misztikus birodalmaiban, együtt énekelve – kántálva, dúdolva, dallamosan jajveszékelve – a zenekar tagjaival a fülbemászó refréneket.

FOLKRIM – Embers
(04/05 – Rockshots Records)

1. Bound in Maelstrom
2. Bottle of Poison
3. Alcoholyday
4. Grotto of the Damned
5. Swamp Brew
6. Suoherran Hovi
7. Hags’ Hut Lullaby
8. Raise Your Sword
9. Raven’s Cry
10. Spirit of the Forest
11. Virvatulet
12. Embers

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw