Skip to content

FOLKRIM – Egy komor, borzalmas utazás

A Finnország nyugati partvidékének sötét magányosságából felbukkanó Folkrim egyszemélyes projektből nőtte ki magát egy teljes értékű, folkos death metal zenekarrá. Az Eetu Ritakorpi dobosból, Iiro Sarman és Otto Hyvärinen gitárosokból, Viktor Suominen basszusgitárosból és Erno Helander frontemberből álló Folkrim készen áll arra, hogy félelmet terjesszen új, teljes hosszúságú stúdióalbumával, az Embers-szel.

A korong egy csavaros történetet mesél el a lecsúszásról, egy hajótöréstől a rothadó mocsarakon át a pusztulás nagy eposzáig. Az olyan dalok, mint a kislemezként ma napvilágra kerülő Bottle of Poison egy modern szerkezetet jelenítenek meg, tele erőszakkal és sebességgel. A bőgős Viktor Suominen az albumot leginkább földhözragadtként emlegeti, egyetlen témához ragaszkodva, egy olyan utazással, amely egyre komorabbá és borzalmasabbá válik. Az együttes hangzása kevésbé a humppa/ivós dalok és sokkal inkább a dallamos death és thrash irányába tolódott el.

Olyan zenekarok hatására, mint az Ensiferum, a Finntroll, a Moonsorrow, a Children of Bodom és a Nekrogoblikon, a Folkrim zenéjében a folk metal keveredik a melodikus death és black metal elemekkel. Az Embers egy egyedülálló zenei utazást ígér, amely tükrözi a zenekar fejlődését és a sajátos hangzásuk iránti elkötelezettségét. Az album április 5-én fog megjelenni a Rockshots Records gondozásában.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw