Skip to content

FIVE FINGER DEATH PUNCH – Üzenet a mának, klippremier: Living The Dream

Két napja lett hivatalos a hír, hogy Andy James gitáros vette át Jason Hook helyét a Five Finger Death Punch-ban, most pedig megérkezett a csapat legfrissebb klipje, amit az év elején kiadott F8 album Living The Dream dalához forgattak.

A disztópikus videóban a jelenre utaló képek után az látszik, hogy az USA-ból sarlós-kalapácsos népköztársaság lett, amelyben aztán patrióta lázadók között bukkannak fel a banda tagjai, végül pedig kiderül, hogy mindez egy rémálom, az egyik alapító atya rémálma. (Avagy George Washington ismert látomása az amerikai jövőről.)

A fikció feltárja az igazságot, amit a valóság elhomályosít” – Ralph Waldo Emerson.


www.facebook.com/fivefingerdeathpunch

Bathory Zoli, a klip koncepciójának ötletgazdája:

Amerika egy gyönyörű elképzelés, amely vonzza a hozzám hasonló bevándorlókat a világ minden tájáról az ígéret földére, ahol egyenlőség, élet, szabadság van, ahol megtalálhatja az ember a boldogságot. Ez az idea jelenleg ostrom alatt áll, egyes események pedig egyre inkább emlékeztetnek azokra a dolgokra, amelyek elől oly sokan ide érkeztünk…

Ez nem a ‘bal-jobb ellentét’ problematikája, inkább egy fejlődési zavar. Egy olyan civilizáció növekedési fájdalmai ezek, amely a szükséges sprituális ébredés nélkül, túl korán érkezett a technológia egy olyan szintjére, ahol mindenki össze van kapcsolva. Az a jó hír, hogy mindenki elmondhatja, ami a szívét nyomja. Az a rossz hír, hogy mindenki elmondhatja, ami a szívét nyomja.

Így hát a manipulátorok paradicsomában élünk jelenleg, ahol a hazugok és képmutatók zavartalanul létezhetnek, a hírek csak vélemények, a politika egy véres sport, a tényeket pedig konszenzus határozza meg az igazság helyett.

Nekünk, művészeknek azonban van egy kivételes lehetőségünk arra, hogy bemutassuk és nevetségessé tegyük az abszurdot, nehogy valóra váljon.FIVE FINGER DEATH PUNCH – Living The Dream (az F8 albumhoz)


Hivatalosan is bejelentette a Five Finger Death Punch, hogy távozott a zenekarból Jason Hook gitáros, a helyét pedig Andy James vette át. A múlt év végén Jasonnek epehólyag-műtétje volt, így már az idei év elején is Andy James turnézott velük, a budapesti koncerten is ő játszott.

Az egy hete megjelent válogatás, a Decade of Destruction, Volume 2 korábban ki nem adott dalában, a Broken Worldben is Andy James szólózik. A közös sajtóközlemény szerint Jasonnek a keményen dolgozó zenekar mellett kevés ideje maradt a magánéletre, így a javaslatára, közös megegyezéssel, elbúcsúztak egymástól.

Jason Hook:Nagy öröm volt számomra, hogy közületek sokakkal személyesen is módom volt találkozni. Köszönöm a számtalan történetet arról, hogy a zenénk valamilyen módon megérintette a szíveteket! De messze a legjobb az volt abban, hogy az utóbbi 12 évet turnén töltöttem, hogy gitároztam, és minden este láttam az arcotokon az örömöt. Mindennél jobban fogtok hiányozni!

Ami a távozásom okát illeti… nos, nem csupán egy ilyen van. Egész életemben zenekarokban játszottam, és úgy érzem, hogy az összes jót, amit itt megtehettem, már megtettem. Ideje átadnom a stafétát és új kihívásokat keresnem.Bathory Zoltán gitáros:


Jason hihetetlenül jó gitáros, így egy csúcskategóriás személyt kellett találnunk. Olyasvalakit, mint Andy James, aki eleve egy jól ismert virtuóz, és akinek megvan minden tehetsége ahhoz, hogy átvegye Jason helyét. Februárban Andyvel fejeztük be az Európa-turnénkat, szóval már akkor átesett a tűzpróbán. Zeneileg és emberileg is azonnal passzoltunk egymáshoz, egyértelmű volt a döntés. Még a szülinapunk is ugyanazon a napon van… Vannak dolgok, amelyeknek meg kell történiük.


Ivan Moody énekes:

Épp a minap gratuláltam Jason házasságkötéséhez, és remélem, megtalálja a békéjét, a boldogságát! Ami minket illet, igazán izgatott vagyok Andy és a közös munkánk folytatása miatt. Alig várom, hogy vége legyen ennek a Covid-őrületnek, és hogy visszatérhessünk a színpadra!
FIVE FINGER DEATH PUNCH – Broken World (a 2020-as válogatásról)
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw