Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

FEZEN FESZTIVÁL 2022 – A Mercyful Fate és az Epica is jön Fehérvárra

A székesfehérvári FeZen Fesztivál 2022. július 27. és 30. között megrendezésre, ott lesz majd a Mercyful Fate és az Epica, de bemutatja új énekesét a kaliforniai Ignite, jön a Cro-Mags és a Death Angel is, a hazai mezőnyt pedig olyan csapatok képviselik majd, mint a Road, az Ossian, a Subscribe vagy a Lazarvs.

Jegyinfó: tixa.hu/fezen2022


Óriási erőt ad, hogy ennyien álltok mellettünk! Ezt mi egy igazi, jubileumi fesztivállal szeretnénk meghálálni nektek. 2022-ben lesz 25 éves a Fezen. Találkozzunk 2022. július 27. és 30. között Székesfehérváron! A helyszín a már jól ismert First Field, a vele szemben lévő terület és természetesen a Fezen Klub. Több mint 100 fellépővel, egyéb programokkal, szebb, komfortosabb helyszínnel várunk titeket!

A fellépők zömét két nagy csomagban novemberben és decemberben mutatjuk be: a külföldi és hazai metal produkciók mellett erős hazai popprogrammal, nemzetközi sztárokkal teletűzdelt retroshow-val és elég erős elektronikus vonallal is készülünk nektek. A legfrissebb információkat mindig a hivatalos Facebook-oldalunkon és Instagram-oldalunkon közöljük.www.facebook.com/FEZENFesztival
Több, mint két évtizedes szünet után újra aktív a Mercyful Fate – ez a hír persze nem újdonság, de most már az is biztos, hogy a Fezen Fesztiválon találkozhattok velük jövőre! King Diamond és legendás csapata július 28-án érkezik Székesfehérvárra!2018 után ismét a Fezenen lép fel a szimfonikus metal megkerülhetetlen holland zenekara, az Epica, akik idén egy új albummal is megörvendeztették a rajongókat. Mark Jansen és csapata július 29-én érkezik Székesfehérvárra.


IGNITE – Anti-Complicity Anthem (a 2021-es Anti-Complicity Anthem kislemezhez)Egy igazi New Yorki hardcore legenda, a Cro-Mags is itt lesz a 25. Fezen Fesztiválon!
Harley Flanaganék története elválaszthatatlan a műfaj kialakulásának történetétől, számtalan ikonikus zenekar a Metallicától a Green Dayig, vagy olyan zenészek, mint Dave Grohl vallották a Cro-Mags-ről, hogy alapvető hatása volt a zenéjükre. A zenekar közel két évtizedes szünet után éppen a pandémia előtt kapott új erőre: új dalokkal jelentkeztek, és már nagyon várják hogy élőben is megmutathassák a Fezen közönségének július 30-án.Amerikából érkezik a jubileumi Fezenre a Death Angel. A San Francisco közelében alakult banda 10 év kihagyással 1982 óta koncertezik és készíti az albumokat Mark Osegueda énekes vezetésével. A ‘legjobb metálteljesítmény’ kategóriában Grammyre is jelölt zenekart július 28-án láthatjátok Székesfehérváron.
A New York-i mellett a kaliforniai hardcore sem hiányozhat a kínálatból. Az Ignite új énekessel, Eli Santanaval, új és régi dalokkal, és hatalmas energiákkal érkezik a FEZEN-re. Ahogy Brett Rasmussen basszusgitáros fogalmazott: ‘Az az energia és pozitivitás, amit Eli hozott a stúdióba, ragadós volt. És alig várjuk, hogy turnéra vigyük ezeket a dalokat.’
Az Ignite július 29-én érkezik Székesfehérvárra.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.