EXODUS – Zetro sztorizik… Lemmytől vettek drogot Argentínában

Az Exodus énekesének van egy Youtube-csatornája, a Zetro’s Toxic Vault, nemrég pedig Zetro az egykori Machine Head dobossal, Chris Kontosszal felidézte azt a rövid időszakot, amikor Chris az Exodusban dobolt, még 1993-ban, amikor a Motörhead előtt játszottak Argentínában.

És persze Zetro-nak volt is egy sztorija Lemmyről…

Zetro:Én és Rick (Rick Hunolt, az akkori Exodus gitáros) cranket (metamfetamin) vettünk Lemmytől… A buli helyszínén voltunk a soundcheck miatt, ti meg már visszamentetek a szállásra, de Rick és én ott maradtunk, Lemmy pedig az öltözőjében volt. Tudtuk, hogy van nála cucc. Rick azt mondta: ‘Kérjünk Lemmytől egy kicsit. Zetro, menj és kérj tőle!’, ‘Kérj te!’, ‘Inkább te’… Végül én mentem oda hozzá: ‘Lemmy, szia tesó, eladnál nekem és Ricknek egy kis whizzt?’ Mert whizznek is nevezik. Erre ő: ‘Nem is tudtam, hogy toltok ilyet. Azt hittem, azt a kokain-szart toljátok. Erre én: ‘Nem, a cranket bírjuk. Szeretünk beindulni…’ Erre Lemmy elővette, bakker… A dzsekijében volt, egy felvarróban. Ott volt ez a felvarró, ő meg benyúlt mögé, és ott volt… Én meg: ‘Te hoztad be?’ Mert akkoriban ez nem volt bölcs dolog… Rohadtul nem volt jó, ha volt nálad ilyen szar. Ha elkaptak valamivel, bajba kerültél, különösen Dél-Amerikában. Szóval odaadta nekünk. És Lemmy azt is mondta nekem, hogy ‘Tudod, amikor speedet nyomsz, 80 százalékkal okosabb leszel, de aztán meg 80 százalékkal hülyébb, amikor jössz lefelé a cuccról’…


…Szóval csak ültünk ott és Jacket ittunk, Rickkel meg felszippantottuk a cuccot. Lemmy egy kanálnyit vett magának és a szájába tette. Én meg majdnem hányni kezdtem… És ott ültünk öt órán keresztül a Motörhead öltözőjében, Rick, Lemmy és én, Jacket ittunk és crankeztünk… Nem ez volt a turné első napja, ez már a második volt. És mindenkinek azt mondtam: ‘Ezt a kib…ott történetet a sírig fogom mesélni az unokáimnak. És látod, most is ezt a kib…ott történetet mesélem. Lemmy meg elment. És még azt is mondtam, hogy ‘Erről még akkor is sztorizni fogok, amikor Lemmy már nem lesz köztünk’. És látod, pontosan ez van. Ó, ember, azok voltak az idők…


Egy 2009-es interjúban Lemmy azt mondta a Kerrang Radio-nak, hogy számára a drogok sosem jelentettek problémát.

Mindig kézben tartottam a dolgokat. Nem hagyhatod, hogy uralkodjanak rajtad. Nem hagyhatod, hogy átvegye feletted az irányítást, és amikor eljutsz oda, hogy azt érzed: ‘egyetlen izmomat sem tudom megmozdítani, ha nincs bennem valami’, akkor az már rossz, akkor már nála az irányítás. Az egyetlen dolog, amitől láttam valakit meghalni, az a heroin volt, és a downerek, amit a heroin utáni vágyakozás miatt szednek. Én sosem használtam heroint. Mindig volt annyi eszem, hogy távol tartsam magam tőle, mert megölte a nőmet, ahogy sok barátomat is megölte, és csúnyán végzett velük. Először tolvajjá tesz, aztán megöl. Az egy nyomorúságos drog – bárcsak rájönnének erre az emberek. Most megint divatba jött, nem igaz? Ez menekülés. De csak egy adott pontig lehet menekülni. Amikor utána magadhoz térsz, a probléma még mindig ott van, szóval minden csak rosszabb…

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az emberek elvonókúrára járnak, Lemmy így felelt:Szerintem az emberek úgy tesznek, mintha sosem drogoztak volna. ‘Most már tiszta vagyok’, mert ez olyan pozitívan hangzik. Ez az egész a személyes öröm kérdése. Sokan meghaltak és sokan nem; sokan elvonóra mentek és sokan nem. Ez egy személyes kérdés, és rajtad múlik.

Lemmy 2015. december 28-án hunyt el, 70 éves korában, nem sokkal azután, hogy megtudta, rákot diagnosztizáltak nála.


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.