Skip to content

EXODUS – Gary Holt részletezte, hogy miért állt le a piálással

Június közepén a közösségi médiában posztolt arról az Exodus gitárosa, Gary Holt, hogy leállt a piálással, a Backstaged: The Devil in Metal podcastnek adott friss interjújában pedig részletesebben is beszélt döntése hátteréről.

Mindig is nagyszerűen éreztem magam, ha ittunk, ha buliztunk, egészen addig, amíg ez a pandémia rohadt mélyen be nem szippantott. Egyszerre nyűgös részeggé váltam, pedig amikor barátokkal piálgattunk, sosem voltam nyűgös. Mint annyian a pandémia közepette, én is csak üldögéltem otthon, és magamban ittam. Korábban ha egyedül iszogattam otthon, az annyiból állt, hogy felpattintottam pár sört és megnéztem a 49-ers meccsét. Amikor hazaértem egy turnéról, otthon már alig ittam. Most viszont többet vedeltem odahaza, mint bármelyik turnén. És ez már nem volt buli. Ezért álltam le vele.


Eleinte csak pár sör gurult le Gary Holt torkán, aztán már akár tizenkettő is. A fordulópontot egy születésnapi buli hozta el, amely után Gary még a maradék White Claw üvegekre is rárabolt. Pedig alapból utálja ezt a gyümölcsös ízesítésű alkoholos italt.

Mindig kigúnyolom azokat, akik White Claw-t isznak. A buli után megmaradt nyolc üveg White Claw, és mivel a sör elfogyott, megittam mindet. Csak ez a pocsék szar maradt a buli után, bakker, és egymás után megittam mindet. Az elsőnél még azt mondtam: ‘Ó, ez borzalmas. Ez borzalmas.’ Glug, glug… És lecsúszott. Talán majd a másik íz, az jobb lesz. Nem, az is szörnyű. Azért idd csak meg… És hirtelen mind elfogyott, mind a nyolc üveg.


Akárcsak sokan mások a pandémia alatt, elsődlegesen Gary is unalmában ivott.

A feleségem is nehezen viselt el, én meg nyomorultul éreztem magam emiatt. Ez is benne volt a döntésben. A könyökömmel is voltak problémák, emiatt több hónapig gitározni sem tudtam, de ezen már szerencsére túljutottam. A dobosom rákos. Eddig egész jól mentek a dolgok nála, értekelni kell a jó híreket a rossz után. Szóval, sok minden összejött, de a lényeg mégiscsak az volt, hogy egy jó éven át nem tudtam azt csinálni, amit igazán szeretek, azaz koncertezni, színpadon lenni. Csak szabadidőm volt, semmi más. Úgyhogy kiültem a szabadba és szétcsaptam magam.


Gary többször is megpróbált leállni, vagy legalább moderálni a piálást, emiatt el is kezdett alacsonyabb alkoholtartalmú söröket inni. De az elfogyasztott sörök mennyisége ettől csak nőtt. Akkor legyen kevesebb a vásárolt sör, viszont az legyen erősebb…


Ez is egy jele annak, hogy az ember komolyan elkezd flörtölni az alkoholizmussal – elkezdi igazolni a dolgokat. Nem iszom töményet. Van egy csomó tequila a házban, de picit sem érdekel, ugyanakkor meg rohadtul az alapján veszem a söröket, hogy milyen erősek. És ez azt jelentette számomra, hogy már nem vagyok ura a helyzetnek.

Mondjuk annak alapján veszem a söröket, hogy mennyire rúgok be tőlük… Legyen csak négy óriási üveg… de az meg kitesz körülbelül nyolc normál sört, az alkoholtartalom pedig szuper magas.

Nem vagyok totális alkoholista. De kezdtem olyan jeleket észlelni magamon, amelyek nem tetszettek, és úgy döntöttem, hogy lépnem kell. Pár napig mentálisan még vágytam egy sörre… Itt ez a rohadt nagy kánikula, ezer fok van idekint… Mocsok jól esne egy dupla IPA… De néha az az egy elvezet a kettőhöz, néha meg a tizenkettőhöz, és ez kiszámíthatatlan. Én pedig nem szeretem a kiszámíthatatlanságot.Gary már a 90-es években felhagyott a füvezéssel a szorongást okozó mellékhatásai miatt, 2002-ben pedig teljesen leállt a drogokkal. És a piát most sem akarta ezzel a régi rossz szokásával helyettesíteni.

„Néha-néha azért szippantok egyet a feleségem kannabiszolajából.”https://www.youtube.com/watch?v=3QFAKBq1Jg5QCZTezwZ5nx

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw