EXODUS – Gary Holt jó hírt tett közzé: Tom Hunting dobos megszabadult a ráktól

Július közepén komoly műtétje volt az Exodus rákkal kezelt dobosának, Tom Huntingnak, teljes gyomoreltávolításon esett át (a gyomor sebészi eltávolítása). A beavatkozásra egy gyomortumor miatt volt szükség, amit tavaly februárban találtak Tom felső gyomrában. Gary Holt gitáros legfrissebb híradása szerint a gyógykezelés következményeként. Tom megszabadult a ráktól.

Gary Holt:Tom már nagyjából egy hete otthon van, a fájdalmak ellenére nagyon jól érzi magát, igazi ételeket eszik, de alkalmazkodik az előírásokhoz, ehhez az újfajta étkezéshez. De Tom egy szikla ebben az egészben, pokoli erős, szét fogja zúzni ezt is. És RÁKMENTES. Mindet elkapták. Kurvára igen! Tudom, hogy ha jelen lenne a közösségi médiában, mindannyiótoknak megköszönné a jókívánságokat, az adományokat, a jótékonysági koncertre megvásárolt jegyeket és a tombolatárgyakat is. Csak idő kérdése, hogy mikor zúzza meg újra a dobokat! Még gyógyulnia kell, de már úton van a felgyógyulás felé. Az utolsó kemós körei még hátra vannak.

Az Exodus is fellép augusztus végén a Psycho Las Vegas fesztiválon, amikor pedig Tomot megkérdezték, hogy ő játszik-e majd a bulin, ezt válaszolta:

Ha járni tudok, akkor dobolni is! Így hát azt mondtuk, hogy kössétek le azt a bulit, bakker! Talán pár könnycsepp belepotyog majd a söreim valamelyikébe, miközben vakációzom a feleségemmel, Lisával. Már azelőtt lefoglaltuk a szállást, hogy bejelentették volna az Exodus fellépését. Mindenképpen ott lettünk volna! Most meg már biztos, hogy egy órára visszatérek a melóhoz, aztán jöhet az őrület!!!

A Persona Non Grata című új Exodus album megjelenésének elhalasztását a banda frontembere, Steve “Zetro” Souza jelentette be a Zetro’s Toxic Vault című online műsorában. A közlemény szerint a Persona Non Grata csak novemberben jelenik meg, hogy Tom Hunting dobos a laphámrákjának kezelésére koncentrálhasson, utána pedig már turnézhasson a csapattal.

Zetro:Tudom, sokan azt mondtátok, hogy ‘ó, ennek a nyáron kellene kijönnie’, és ez így is volt, a lemeznek nyáron kellett volna megjelennie. De ez a probléma most egy kicsit visszavetette a dolgokat. Ez egy racionális döntés a zenekar, a menedzsment, a kiadó, azaz mindenki részéről.

A Persona Non Grata albumot a kaliforniai Lake Almanorban vették fel Steve Lagudi hangmérnök segítségével, a keverést pedig Andy Sneap végezte.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.